Ovo su najbolje turističke atrakcije na svijetu. Jedna se nalazi u susjedstvu

Foto: Shutterstock/booking.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

JE LI vam se ikada dogodilo da prilikom dolaska u turističku atrakciju doživite razočaranje zato što stvarnost nije ispunila vaša očekivanja.

Kako bi vam olakšali da vam se to ne dogodi, analitičari podataka u Stasheru rangirali su 99 svjetskih turističkih atrakcija kako bi saznali što vrijedi posjetiti, a što bi se moglo preskočiti.

Prikupili su najnovije podatke na razini grada i zemlje dostupne za ključne kategorije, uključujući recenzije na Googleu, kvalitetu lokalnog smještaja, udaljenost od najbliže međunarodne zračne luke, sigurnost turista i popularnost na TikToku.

U nastavku vam donosimo najbolje svjetske turističke atrakcije i preporuke smještaja.

Najbolje svjetske turističke atrakcije 

4. Plaza de España u Sevilli, Španjolska

Plaza de España, prethodni dobitnik Stasherove nagrade za najbolju turističku atrakciju, arhitektonsko je čudo formirano u polukrugu s popločanim nišama. U njemu se nalaze uredi središnje vlade, a svake godine prima milijune posjetitelja.

Preporuka smještaja: Itaca Boutique Sevilla by Soho

Hotel Itaca Boutique Sevilla by Soho preuređena je vila, udaljena 750 metara od seviljske katedrale. Cijena noćenja u dvokrevetnoj sobi s bračnim krevetom ili s dva odvojena kreveta je 211 € (1589.78 kn). Hotel možete vidjeti ovdje.

3. Plava laguna, Island

Plava laguna omiljena je među TikTokerima. Island se također smatra jednom od najsigurnijih zemalja za turiste.

Preporuka smještaja: Harbour View Cottages Grindavik

Harbour View Cottages Grindavik ima pogled na planine, a nalazi se u Grindavíku, 8.2 km od Plave lagune. 

Ova koliba ima popločani dio dvorišta, pogled na more, prostor za sjedenje, TV ravnog ekrana sa satelitskim programima, potpuno opremljenu kuhinju s hladnjakom i tosterom te vlastitu kupaonicu s tušem.

Cijena noćenja u ovim kućicama je 269 € (2026.78 kn), a možete ih vidjeti ovdje.

2. Disneyland Pariz, Francuska

Prema korisnicima TikToka, ovo je najsretnije mjesto na svijetu.

Disneyland Paris najpopularnija je atrakcija platforme TikTok. Također ima vrlo dobru Google ocjenu recenzija od 4.5.

Preporuka smještaja: Dream Castle Hotel Marne La Vallee

Hotel Dream Castle Marne La Vallee okružen je jezerom i vrtovima i nudi besplatnu uslugu prijevoza do Disneylanda u Parizu, a njegovi sadržaji uključuju unutarnji bazen i spa centar.

Cijena noćenja u obiteljskoj sobi je 235 € (1770.61 kn), a hotel možete vidjeti ovdje.

1. Zgrada mađarskog parlamenta, Budimpešta, Mađarska

Zgrada mađarskog parlamenta dobila je impresivnih 7.3 od 10 u Stasherovoj analizi, što je čini ne samo glavnom turističkom atrakcijom u Europi nego i u svijetu.

Ako budete imali želju posjetiti Budimpeštu, na Bookingu smo pronašli smještaj s pogledom na mađarski parlament. 

Objekt Charming boutique s pogledom na parlament nalazi se u središtu Budimpešte, samo 1.3 km od Lančanog mosta i 1.6 km od Budimskog dvorca. 

Cijena noćenja u ovom apartmanu je 122 € (919.21 kn), a možete ga vidjeti ovdje.

Koje su najgore turističke atrakcije Europe?

Europa se ne ističe među najgorim svjetskim turističkim atrakcijama.

Veliki bazar u Istanbulu u Turskoj na drugom je mjestu među najgorim atrakcijama zbog zabrinutosti za sigurnost i pristupačnost. Ipak, još uvijek zarađuje prosjek od 4.4 zvjezdice u Google recenzijama.

SAD i Azija imaju mnoge od ostalih najgorih atrakcija na popisu. Turisti su Hollywood Walk of Fame u Los Angelesu označili kao prljav i nesiguran u recenzijama, čime su zaslužili najniže mjesto. Busch Gardens u Tampa Bayu na Floridi također se nalazi među 10 najnižih.

Smješten 219 km od zračne luke, Taj Mahal u Indiji je na trećem mjestu najgorih. Luka Victoria i Ocean Park u Hong Kongu nalaze se na šestom i sedmom mjestu.

Pročitajte više