Ovo su najveći trendovi zaručničkog prstenja koji će dominirati ove godine

Foto: Shutterstock/etsy.com/tiffany.at/aurorejewelry.nl/apart.eu/prahir.com/kimai.com/pandorashop.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

DOK neke žene očekuju dijamant(e) na svom zaručničkom prstenu, druge priželjkuju neko drugo drago kamenje ili kompletni minimalizam bez ikakvog dodatka. Danas je na tržištu ogroman izbor pa se lako nađe nešto po svačijem ukusu. Za one neodlučne dobra je stvar što oni upućeniji rado dijele uvid u trendove, kako one prolazne tako i one bezvremenske.

Prilikom odabira zaručničkog prstena ključno je da se on sviđa osobi koja će ga nositi, s obzirom na to da bi taj prsten trebao biti nošen i gledan cijeli život. Časopis Glamour UK razgovarao je s dizajnerima nakita i zlatarnicama te dobio uvid u trenutačne trendove.

Antikni dijamanti

Prema dizajnerima, sve više klijenata traži dijamante koji su brušeni na stari način (old cut). "Smatramo da je antikno kamenje savršen izbor za one koji su ekološki svjesni, ali ne žele laboratorijski uzgojen kamen. Ima nešto vrlo posebno u staro brušenim dijamantima", kaže Lucy Crowther iz Minka Jewels.

Njihova ručna izrada i jedinstveni rezovi čine ih izvanrednim odabirom. Idealni su za romantične duše i ljubitelje povijesti. 

Prsten, Etsy, 164 eura

Bijelo zlato

Bijelo zlato nastavlja dominirati kao omiljeni metal za zaručničko prstenje, posebno kada se kombinira s obojenim dragim kamenjem, pružajući čist i moderan izgled. Jessie Thomas iz Jessie Thomas Jewelryja kaže da dobiva više nego ikad zahtjeva za korištenje bijelog zlata pri izradi zaručničkih prstena. 

Prsten, Tiffany, cijena na upit

Ovalno rezani dijamanti

Zbog svoje elegantnosti i sposobnosti da prste učini vizualno dužima, ovalni rez dijamanta ostaje snažan favorit među zaručničkim prstenima. Londonska dizajnerica nakita Emma Clarkson Webb kaže da je ovaj način rezanja dijamanata već vrlo dugo popularan te da mu popularnost ne jenjava.

The Diamond Store je prošlog listopada otkrio da je prstenju s ovalno rezanim kamenjem porasla prodaja za 90%. "Ovi stilovi izgledaju fantastično na budućim mladenkama jer daju iluziju dugih nježnih prstiju", rekli su. 

Dijamantni prsten, Tiffany, cijena na upit

Laboratorijski uzgojeni dijamanti

Sve veća svijest o etici i održivosti učinila je laboratorijski uzgojene dijamante popularnim izborom, nudeći istu ljepotu bez etičkih i ekoloških briga. Marka laboratorijski uzgojenog nakita Matilde Jewellery kaže da ova inovacija omogućuje parovima da odaberu "zadivljujući, pravi dijamant bez etičkih i ekoloških problema povezanih s tradicionalnim iskopavanjem dijamanata".

Prsten, Aurore, 590 eura

Kamenje i dijamanti u boji

Safiri, smaragdi, rubini kao i dijamanti u boji daju dodatnu dimenziju i personalizaciju zaručničkim prstenima. Emma Clarkson Webb kaže da se njezini klijenti ne mogu zasititi kamenja u boji, i to biraju safire u ružičastoj, plavozelenoj, zelenoj ili plavoj boji. Zatim smaragde i rubine ili žute dijamante. Dodaje da ih kombiniraju s dijamantima, što pomogne kamenju u boji da se dodatno istakne. 

Prsten, Apart, 1290 eura

Brilijanti 

Klasični okrugli dijamanti ostaju vječni favorit, nudeći bezvremensku ljepotu i sjaj. "Nisam sigurna je li ovo trend ili bezvremenski stil, ali dobivam daleko više zahtjeva za okruglim dijamantima nego ikada prije", otkrila je Jessie Thomas.

Dijamantni prsten, Prahir, 1457.40 eura

Odvažni dizajn

Prstenje koje odražava osobni stil i karakter nalaze svoje mjesto u srcima onih koji traže nešto jedinstveno. "Kupci sve više traže nešto jedinstveno i drugačije i ne očekujemo da će se taj trend usporiti", predviđa The Diamond Store. "Očekujemo da će kupci nastaviti željeti alternativne dizajne, stilove i oblike/boje dragog kamenja."

Dijamantni prsten, Apart, 729 eura

Toi et Moi

Prstenovi s više kamenja, kao što su Toi et Moi, omogućuju beskrajnu igru oblika, boja i dragog kamenja, pružajući osobni pečat svakom dizajnu. Odlična opcija za one koji žele razigran, ali elegantan prsten. 

Dijamanti prsten, Kimai, 3200 eura

Baguette dijamanti

"Baguette dijamanti ponovno su u trendu", prema timu tvrtke Smiling Rocks. Oni nude elegantan i sofisticiran izgled sa svojim pravokutnim rezom i čistim linijama.

Prsten, Etsy, cijena na popustu je 152.74 eura

Biserni detalji

Biserni detalji na prstenu daju dodir ženstvenosti i nježnosti, izlazeći iz tradicionalnog okvira.

Prsten sa slatkovodnim biserima, Pandora, 142 eura

Po narudžbi

Sve veća potražnja za prstenovima izrađenim po mjeri odražava želju za jedinstvenošću i izražavanju vlastitog osobnog stila i estetike, omogućavajući parovima da kreiraju simbol svoje ljubavi koji je istinski njihov.

Kako se trendovi nastavljaju razvijati, jasno je da izbor zaručničkog prstena postaje sve više odraz individualnih preferencija, stila i vrijednosti. Bez obzira na to kojem trendu se odlučite prikloniti, najvažnije je da prsten simbolizira vašu jedinstvenu ljubavnu priču.

Pročitajte više