Parfem koji košta 11 eura mnoge podsjeća na jedan skupi dizajnerski. Ima ga i kod nas

Foto: Index

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

KRAJEM 2023. godine marka La Rive lansirala je novi miris, imena Elegant Woman. Dolazi iz obitelji jantarnih cvjetnih mirisa, a marka ga opisuje kao ekspresivan i iznimno dugotrajan miris koji će "savršeno naglasiti istančan stil samouvjerene žene snažnog karaktera". 

Note koje ga odlikuju su jasmin, šafran, ambra, jantarno drvo, cedrovina i jelova smola. Marka kaže da je ovaj parfem "mirisno utjelovljenje vašeg alter ega". No mnogi na internetu i društvenim mrežama kažu da ih podsjeća na dizajnerski i značajno skuplji - Baccarat Rouge 540.

Taj parfem uživa nevjerojatnu popularnost na društvenim mrežama u posljednje vrijeme te se čini kao da ga gotovo svi nose. Ili njegovu povoljniju alternativu, što i ne čudi jer bočica tog mirisa košta od 150 eura pa do 465 eura. 

Note La Rive mirisa i Baccarat Rougea se poklapaju

Kreator mirisa Baccarat Rouge 540 je poznati parfumer Francis Kurkdjian. Gornje note su mu šafran i jasmin, u sredini ima jantarno drvo i ambru, bazne note su jelova smola i cedar. Njegove note, kao i note La Rive Elegant Woman, prilično su slične, pa ne čudi da mnogi ovaj potonji nazivaju povoljnijom alternativom. 

Tako je TikTok preplavljen videima u kojima mnogi tvrde da je ovaj novi La Rive miris povoljniji duplić Baccarat Rougea.

@olga.s.787 #dupe #Duftzwilling #larive #Müller #parfum #fragrance #baccaratrouge540 #baccaratrouge #hot #neu #günstig @Olga.787🤍 ♬ Like This Like That - Intro - Offer Nissim & Meital De Razon
@sisterbeautxy Girlssss dupe alarm @Rossmann_offiziell #larivedupes #larivedupe #parfumdupe #parfumdupes #rossmannparfümm #dupealarm #dupealert #parfumtiktok #parfumviral #zaraparfum #zaraparfumdupes #zaraparfüm #parfumdupe #parfumdupeszara #lariveparfum ♬ Allo - Moha K & Lyna Mahyem

"Stvarno miriše kao original"

Mi smo La Rive Elegant Woman našli u dm-u po cijeni od 11.25 eura, a bočica ima 100 ml. Nas je odmah podsjetio na Baccarat zbog izgleda bočice. Kratko smo ga pomirisali u poslovnici i isto nas je podsjetilo na Baccarat, ali bez opsežnog testiranja i nošenja na koži teško je donijeti zaključak koliko su isti/slični. 

No na njemačkoj dm-ovoj stranici se mogu naći i recenzije onih koji su ga kupili i isprobali, a dobio je sveukupnu ocjenu 4.3. Prenosimo neke od njih ispod. 

"Stvarno miriše kao original, a i ambalaža izgleda skoro isto. Vrlo jeftina alternativa", napisala je jedna osoba. 

"I ja sam ga kupila, ali moram reći da su trajnost i intenzitet loši. Miriše dobro, nema sumnje, ali dugotrajnost nije dobra", osvrnula se druga osoba. 

"Najbolji duplić do sada! Totalno sam iznenađena. Miris traje satima, kod mene pola dana. Vrlo je blizak originalu", dodala je treća. 

"Miris dugo traje, odličan duplić. Kupit ću opet", kratko je napisala četvrta osoba. 

"Mogu ga od srca preporučiti. Miriše kao original i za duplić dugo traje", zaključila je peta. 

Ovo nije jedina povoljnija alternativa popularnog mirisa Baccarat Rouge 540, ranije smo izdvojili još neke. Možete ih vidjeti ovdje

Pročitajte više