Peek & Cloppenburg proglasio bankrot u Njemačkoj. Pitali smo što će biti s našim

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NAJVEĆI njemački modni trgovac Peek & Cloppenburg KG, sa sjedištem u Düsseldorfu, proglasio je bankrot prošli tjedan. Poslali smo upit Peek & Cloppenburgu u Hrvatskoj o tome hoće li se to odraziti i na njihovo poslovanje te predstoji li zatvaranje trgovina u Hrvatskoj.

"Sa zadovoljstvom vas obavještavamo da su pogođena samo prodajna mjesta u Njemačkoj", odgovorili su nam iz hrvatskog Peek & Cloppenburga.

Podsjećamo, Thomas Freude iz uprave Peek & Cloppenburga rekao je da je modna trgovina u velikoj krizi.

"To se odnosi na Peek & Cloppenburg KG, Düsseldorf, kao i na cijelu industriju. Luksuzni segment i diskontno područje i dalje funkcioniraju, ali posao propada. To se čak odnosi i na online poslovanje, čime rijetko koji trgovac odjećom zarađuje, uključujući i P&C. Jasno nam je da moramo brzo poduzeti protumjere i vratiti tvrtku na pravi put", rekao je Freude.

Pročitajte više