Pet razloga za kupnju, a tri razloga da preskočite novu Motorolu Razr 40 Ultra

Foto: motorola.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

MOTOROLA Razr 40 Ultra, Razr+ u USA, posljednji je sklopivi telefon brenda koji bi mogao mnoge nagovoriti da se prebace na preklopni telefon. Odlikuju ga kompaktan dizajn i ogroman zaslon od 6.9 inča. Osim toga, prednji zaslon najveći je dosad na telefonu na preklop. No ovo sigurno nije telefon za svakog, posebno ako se gleda cijena od 1199 eura, kolika je na španjolskom tržištu.

Ako vas zanima ovaj telefon na preklop i je li to najbolji sklopivi telefon za vas, Tom's Guide ga je recenzirao i sastavio listu od pet razloga za kupnju i tri razloga da ga preskočite. Prenosimo njihove razloge niže, a počinjemo s pet razloga za.

Razlozi za kupnju

1. Najveći pokrovni zaslon na preklopnom telefonu

Sa 3.6 inča, pokrovni zaslon Motorole Razr 40 Ultra najveći je na bilo kojem preklopnom telefonu. Za kontekst, Galaxy Z Flip 4 ima najveću dijagonalu od 1.9 inča, iako bi Galaxy Z Flip 5 trebao imati veću ploču kada stigne kasnije ove godine.

Možete brzo pristupiti stvarima kao što su obavijesti, vremenska prognoza i reprodukcija Spotify glazbe na vanjskom zaslonu, ali također možete pokrenuti čitave aplikacije kao što su Google Maps i dobiti detaljne upute. Možete se kretati kroz TikTok i reproducirati videozapise bez otvaranja glavnog zaslona.

Razr 40 Ultra vam također omogućuje da zauzmete cijelu prednju ploču (uključujući područje oko kamera) dugim pritiskom za istinski impresivno iskustvo, iako neke aplikacije izgledaju bolje od drugih kada to učinite. Motorola također zaslužuje pohvale za pripremu i optimizaciju nekoliko igara koje dobro funkcioniraju na pokrovnoj ploči.

2. Vrlo kompaktan dizajn (i nema brade)

"Podignite ruku ako vam je muka od nošenja cigle u džepu samo da biste imali veliki zaslon", piše Tom's Guide. S ovim telefonom dobivate ogroman 6.9-inčni zaslon od 165 Hz kada je potpuno otvoren, ali vrlo kompaktan uređaj koji klizi u vaš džep kada je zatvoren.

Još jedan plus je to što nema praznina kada je telefon preklopljen, tako da je manja mogućnost da se prljavština ili dlačice zaglave s unutarnje strane. Motorola je također uklonila bradu na dnu dizajna tako da su gornja i donja polovica uređaja poravnate.

3. Nevjerojatna fleksibilnost kamere

Jedna od glavnih prednosti dizajna Razr 40 Ultre je što možete iskoristiti njegovu fleksibilnost prilikom snimanja fotografija. Na primjer, možete staviti telefon na stol ili policu i snimiti s druge strane sobe - nije vam potreban stativ. 

Druge zgodne značajke za fotografije uključuju Photo Booth, koji snima niz od četiri fotografije u razmaku od tri sekunde. A ako se sjetite što su kamkorderi, oduševit ćete se uporabom 40 Ultre za snimanje videa s prednjom polovicom preklopljenom kao tražilom i kontrolama na drugoj polovici zaslona.

Ukupna kvaliteta kamere također bi trebala biti prilično solidna jer dobivate glavnu dualnu kameru od 12 MP i 13 MP i prednju kameru od 32 MP.

4. Kontinuitet aplikacije napravljen ispravno

Možda se pitate što se događa kada koristite aplikaciju na glavnom zaslonu i zatim zatvorite telefon. Nastavlja li se emitirati na prednjem zaslonu ili se gasi? Zapravo, vi odlučujete. Prema zadanim postavkama, iskočit će mali dijaloški okvir na prednjem zaslonu s pitanjem želite li nastaviti koristiti aplikaciju, ali također možete zaroniti u postavke i postaviti svoje personalizirane postavke po aplikaciji.

5. Ogroman glavni zaslon s visokom stopom osvježavanja

40 Ultra ima jedan od najvećih zaslona na bilo kojem telefonu od 6.9 inča, što je čak i veće od 6.7-inčnog iPhonea 14 Pro Max i 6.8-inčnog zaslona na Galaxy S23 Ultra. Tako ćete imati dovoljno prostora za surfanje internetom, gledanje videa, igranje igra i više. A budući da ovaj zaslon ima dinamičku stopu osvježavanja od 165 Hz, moći ćete uživati ​​u glatkom pomicanju i ukupnoj izvedbi.


Razlozi da preskočite kupnju

1. Procesor zadnje generacije

Uređaj pokreće stariji čip Snapdragon 8 Gen 1, koji se počeo pojavljivati ​​na telefonima u prosincu 2021. i bio je mozak iza serije Samsung Galaxy S22 2022. Evo nas u 2023. i Snapdragon 8 Gen 2 je najbrži čip za najbolje Android telefone. S 8 GB RAM-a i 256 GB prostora za pohranu, ostale ključne specifikacije trebale bi omogućiti telefon s prilično brzim odzivom.

2. Kapacitet baterije je još uvijek nizak

Baterija ima kapacitet od 3800 mAh, što je bolje u odnosu na 3500 mAh na prethodnom Razru, ali zaostaje za paketom od 3900 mAh na običnom Galaxyju S23. "Ipak, ako svestraniji vanjski zaslon 40 Ultre opravdava hype, možda nećete morati toliko često koristiti glavni zaslon koji troši više energije", piše Tom's Guide.

Nije u potpunosti vodootporan

Ako niste čuli za ocjenu zaštite IP52 za ​​koju je 40 Ultra certificiran, vjerojatno niste jedini. To znači da sklopivi uređaj može izdržati samo prskanje vode i ne može se potopiti. Zaštita IP68 tipična je za najbolje telefone, tako da je ovo definitivno kompromis.

Pročitajte više