Pitali smo Hrvate koji pametni telefon trenutno imaju. Jedna marka se istakla

Foto/Video: Index

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

GOTOVO svi kod kupnje novog pametnog telefona žele najbolje za svoj novac. Značajke, izgled i marka jedni su od glavnih faktora koji, uz cijenu, utječu na odabir novog pametnog telefona. Nas je zanimalo koje marke pametnih telefona Hrvati preferiraju i koliko su najviše spremni izdvojiti za novi uređaj. 

"Maksimalan iznos za kupnju mobitela mi je 2500 kuna"

Prvi mladić nam je rekao da trenutno koristi Samsung Galaxy A13 i da sada ponovno kupuje telefon "vrlo vjerojatno" bi odabrao istu marku. "Inače volim Samsunge", rekao je. Što se tiče maksimalnog iznosa koji bi odvojio za novi pametni telefon, on je 2500 kuna (oko 330 eura). Evo što nam je još rekao. 

@index.hr "Maksimalan iznos za kupnju mobitela mi je 2500 kuna." #mobitel #pametnitelefoni #tehnologija #indexhr #fyp #foryou ♬ original sound - Index.hr

"Možda bi cijena iPhonea mogla biti malo niža"

Jedna mlada djevojka nam je otkrila da trenutno ima iPhone 13. "Prije par godina sam počela općenito koristiti iPhone i nekako su mi bolji od Androida, osim baterije", pojasnila je svoj odabir i dodala da se navikla na iOS.

Dodala je i da bi sada ponovno kod kupnje birala iPhone. Na pitanje koliko bi maksimalno izdvojila, referirala se na iznos koliko je platila sadašnji - 10.000 kuna (oko 1300 eura). "Pa možda bi cijena mogla biti malo niža", dodala je. 

@index.hr "Možda bi cijena iPhonea mogla biti malo niža." #mobitel #tehnologija #tech #osijek #indexhr #fyp #foryou ♬ original sound - Index.hr

"Gledao bih, naravno, Huawei ili Xiaomi"

Xiaomi Poco X3 Pro je mobitel koji trenutno koristi naš treći sugovornik. Kada bih ponovno kupovao mobitel, rekao je da bi izbor bio između dvije marke. "Kupio bih ponovno Xiaomi", rekao je pa dodao: "Gledao bih, naravno, Huawei ili Xiaomi." Maksimalan iznos koji bi izdvojio za pametni telefon je do 3000 kuna (oko 400 eura). 

@index.hr Koliko je vama ok za izdvojiti za mobitel? #tehnologija #tech #fyp #foryou #viraltiktok #mobiteli ♬ original sound - Index.hr

"Do 1000 kuna, 1200 max"

Druga djevojka na koju smo naišli otkrila nam je da trenutno koristi Xiaomi Redmi 10C. "Kupila sam ga zato što mi je trebao jer mi je mobitel upao u more. Prije par tjedana", pojasnila je svoj odabir. No marka koju preferira je Samsung. "Najviše sam njih koristila i najduže su mi trajali", rekla je. Što se tiče iznosa koji bi odvojila za pametni telefon, rekla je: "Do 1000 kuna, 1200 max."

@index.hr "Izdvojila bih do 1000, 1200 kuna max, ne bih više zato što je to potrošna roba." #mobiteli #tehnologija #tech #indexhr #fyp #foryou ♬ original sound - Index.hr

"Budu nas Kinezi pokorili"

Zadnji sugovornik trenutno ima Xiaomi Redmi. "Budu nas Kinezi pokorili pa onda kada dođu da im se malo je l' uvučem i to", pojasnio je svoj odabir. Rekao je da ne kupuje često telefone i da ovaj ima par godina, a prije njega je imao "flip phone". Na pametni telefon ne bi izdvojio previše. "Tisuću (kuna) cca, ili bih pokušao naći nešto polovno ako mogu."

@index.hr "Budu nas Kinezi pokorili, onda kad dođu da im se malo uvučem." #tehnologija #mobiteli #indexhr #fyp #foryou #viraltiktok ♬ original sound - Index.hr

A koliko biste vi najviše izdvojili za novi pametni telefon? Odgovorite nam u anketi.

I, još nas zanima - koju marku preferirate?

Pročitajte više