Pitali smo ljude u Zagrebu hoće li im nedostajati Nama. Evo što su nam rekli

Foto: Index Video

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

JEDAN od simbola grada Zagreba, složit će se mnogi, robna je kuća Nama. Poslovala je dobro sve do devedesetih, a 2000. godine ova robna kuća otišla je u stečaj koji traje već 23 godine. Sada zbog stečajnog duga na prodaju idu obje zgrade robne kuće Nama u Zagrebu - ona u Ilici i ona na Kvatriću. Za sada nije poznata sudbina tih zgrada, ni što će postati. O tome će odlučiti novi vlasnici.  

>> Nakon 142 godine Zagreb ostaje bez jednog od svojih simbola. Ovo je priča o Nami

Zanimalo nas je što ljudi u Zagrebu kažu na ovaj nesretni rasplet vezan uz Namu, hoće li im nedostajati, ali i vežu li ih neka posebna sjećanja uz nju. Pogledajte što su nam rekli. 

"U Nami kupujem 40 godina"

"Jako će mi nedostajati. Svaki dan idem u Namu i kupujem klasiku, garderobu", rekla nam je prva gospođa. "Kupujem 40 godina sigurno, otkako sam došla u Zagreb", dodala je. Istaknula je da joj se posebno u Nami sviđa to što ima domaće proizvođače, što su zaposlenici uslužni i educirani te ju znaju uputiti ako nešto treba. 

@index.hr "U Nami kupujem 40 godina." #nama #zagreb #shopping #namazagreb #indexhr #foryou #foryoupage #fyp #hrvatska ♬ original sound - Index.hr

"Ima od igle do lokomotive"

Druge dvije sugovornice su nam otkrile da rado kupuju u Nami. Jedna je istaknula da "oduvijek" kupuje u ovoj zagrebačkoj robnoj kući, dok je druga dodala da će joj Nama nedostajati.

"Zato smo i došle da radimo prometa dok se još prometa raditi može", naglasila je i istaknula: "Ima od igle do lokomotive, što god ti padne na pamet nađeš u Nami." Od suđa, odjeće, dekoracija za kuću pa do šivanja, predmeti su koje kupuju u Nami. Nisu imale ništa negativno za reći o njoj. 

@index.hr "Ima od igle do lokomotive." #indexhr #nama #namazagreb #shopping #hrvatska #foryou #foryoupage #fyp #viraltiktok ♬ original sound - Index.hr

"Žao mi je što kapitalizam sve preuzima"

"Jako će mi nedostajati, volim Namu, išla sam u Namu dosad jako puno puta. Nama je uvijek imala nekih stvari koje niti jedna druga trgovina nije imala i mislim da je baš simbol Zagreba i da je velika šteta što nestaje", rekla nam je jedna Zagrepčanka. Ni ona nema ništa negativno za reći o Nami. "Samo sve najbolje." Dodala je da joj je "žao što kapitalizam sve preuzima i ne vodi računa o kulturi i o nasljeđu".

@index.hr "Žao mi je što kapitalizam sve preuzima." #namazagreb #nama #zagreb #shopping #hrvatska #foryou #foryoupage #fyp ♬ original sound - Index.hr

"Mislim da to nije u redu"

"Mi smo generacija kojoj su bile te trgovine pojam, i gostoljubivost i odlične ponude artikala. Ustvari način na koji se sada zatvaraju neke trgovine na koje smo navikli i nestaju neke stvari s kojima smo se identificirali, mislim da to nije u redu", istaknula nam je jedna gospođa. Dodala je da se u Nami uvijek osjeća jako ugodno. 

"Sviđaju mi se isto zgrade u kojima se nalaze jer to je arhitektura koja tu postoji već puno godina, znači kvalitetna stara arhitektura s nekim imenom i prezimenom, ako tako mogu da je nazovem. A svi ovi novi kupovni centri koji su svi napravljeni po istom principu, industrijski, dizajnirani i, kao što sam rekla, bezlični."

@index.hr "Kad ulazim u veliku trgovinu, tamo mi se čini kao da komuniciram s robotima." #namazagreb #nama #zagreb #indexhr #foryou #fyp #foryoupage #shopping #hrvatska ♬ original sound - Index.hr

Pročitajte više