Pixel 8 bi mogao dobiti 7 godina ažuriranja. Neki se pitaju tko ima telefon tako dugo

Foto: store.google.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

OTKAKO su Google Pixel 8 i 8 Pro procurili u javnost, otkrilo se mnogo njihovih ključnih značajki i nadogradnji, a sam je Google početkom ovog mjeseca napokon službeno otkrio i izgled svojih vodećih uređaja. S obzirom na to da se očekuje lansiranje novih Pixel 8 i Pixel 8 Pro uređaja za osam dana, 4.10., sve je više novih glasina i curenja informacija o novoj liniji. 

Jedno novo izvješće dotaknulo se i cijena novih uređaja pa se prema njemu očekuje povećanje od 100 do 200 eura naspram prijašnje linije, ovisno o modelu. Sada je novo curenje podataka detaljno opisalo kompletne specifikacije Pixela 8 i 8 Pro, uključujući softversku podršku za čak sedam godina.

U izvješću 91Mobilesa temeljenom na informacijama Kamile Wojciechowske, linija Pixela 8 imat će veće hardverske nadogradnje nego što se u početku pričalo. Tako bi FHD+ OLED zaslon na Pixelu 8 trebao biti ​veličine od 6.2-inča s osvježenjem od 60 do 120 Hz te bi mogao doseći vršnu svjetlinu od 2000 nita.

Više pohrane, ali i duže ažuriranje OS-a

6.7-inčni 1-120 Hz LTPO OLED zaslon većeg Pixela 8 Pro prema izvješću doseći će vršnu svjetlinu od 2400 nita. Također će koristiti izdržljiviji Gorilla Glass Victus 2 za zaštitu, dok će se Pixel 8 držati starijeg Gorilla Glass Victus stakla. Oba telefona će koristiti Tensor G3 čip s Titan M2 sigurnosnim čipom. 

Prema istom izvješću, i pohrana dobiva nadogradnju, pa će tako Google u SAD-u nuditi čak do 1 TB za Pixel 8 Pro, a ostatak svijeta će dobiti najviše 512 GB. Pixel 8 će imati 128 do 256 GB pohrane. 

Što se tiče povezivanja, Google planira ponuditi podršku za Wi-Fi 7 i Bluetooth 5.3 na nadolazećim Pixelima. Kada je riječ o kapacitetu baterije, Pixel 8 će imati 4575 mAh, a Pixel 8 Pro će imati 5050 mAh.

No možda najzanimljivije je da bi serija Pixel 8 mogla dobiti do 7 godina ažuriranja OS-a, sigurnosti i Feature Dropa. Ako se ovo pokaže točnim, Google bi mogao preskočiti Samsung i podići standard softverske podrške u Android ekosustavu na puno višu razinu. 

Google trenutno daje 5 godina ažuriranja Pixela

Google trenutno daje 5 godina ažuriranja Pixela, što je zapravo tri godine ažuriranja Androida nakon kojih slijede 24 mjeseca sigurnosnih zakrpa. Prema doslovnom tumačenju procurjelih specifikacija Pixela 8, sugerira se da će sve tri vrste ažuriranja biti dostupne čak sedam godina. Druga mogućnost je neka vrsta kombinacije kao što trenutno postoji. 

No, sve u svemu, ne treba dugo čekati da sam Google kaže jesu li ove informacije točne - Made by Google događaj zakazan je za 4. listopada. 

Ova vijest izazvala je raspravu

Ova vijest zainteresirala je mnoge. Dok su jedni pohvalili ovaj potez ako je istinit, neki su se zapitali tko ima uređaj tako dugo.

"Ako će to biti sedam godina ažuriranja OS-a, bit ću doista oduševljen", "To je nevjerojatno", "Ako punih sedam godina ažuriranja se obistini, to bi moglo biti dobro za posao zamjene baterija", "To je prilično izvanredno ako je istina da budem iskren", "Tko ima uređaj duže od 3 godine?","Imaju li ljudi telefone toliko dugo?", "Nemam telefon duže od tri godine upravo zbog nedostataka ažuriranja OS-a", "Google radi sve prave stvari", neki su od komentara na Twitteru i internetu. 

Pročitajte više