Sonyjev novi ručni uređaj omogućuje vam strujanje PS5 igara dok ste u pokretu

Foto: YouTube: Screenshot: PlayStation

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PLAYSTATION ima povijest s ručnim uređajima tijekom godina. Tu su bili PlayStation Portable (PSP), PSP Go i konačno PlayStation Vita. Prošlo je desetljeće od posljednjeg pokušaja, a PlayStation se vraća s Projectom Q.

Prije mjesec dana šuškalo se da PlayStation radi na novom ručnom uređaju pod kodnim imenom Project Q. Predsjednik i izvršni direktor Sony Interactive Entertainmenta Jim Ryan jučer je na PlayStation Showcaseu službeno potvrdio postojanje Projecta Q.

Ako ste se nadali da će biti nasljednik PS Vite, razočarat ćete se. Umjesto toga, to je uređaj za strujanje koji korisniku omogućuje igranje igara pohranjenih na njegovom PS-u 5 preko Remote Playa i Wi-Fi veze, piše Android Authority.

"Pokrećemo namjenski uređaj koji će vam omogućiti streamanje bilo koje igre s vaše PS5 konzole pomoću Remote Playa preko Wi-Fi-ja", rekao je Ryan. "Interno poznat kao Project Q, ima 8-inčni HD ekran i sve gumbe i značajke bežičnog kontrolera DualSense."

Taj 8-inčni ekran je LCD rezolucije 1080p i brzine slike od 60fps. Budući da je popratni uređaj, a ne namjenska konzola poput Steam Decka, moći ćete igrati samo igre koje su pohranjene i instalirane na vašem PS-u 5. Dostupnost uređaja se očekuje kasnije ove godine.

Još uvijek nema puno detalja o uređaju, pa je teško reći hoće li ovo pružiti bilo kakvu dodatnu prednost u odnosu na jednostavno korištenje Remote Playa na vašem telefonu. 

Pročitajte više