Pogledajte fotke Zemlje snimljene iz stratosfere Galaxyjem S24 Ultra

Foto: X Samsung

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SAMSUNG je nedavno odlučio poduzeti neobičan korak kako bi demonstrirao mogućnosti kamere svojeg najnovijeg flagship pametnog telefona, Galaxyja S24 Ultra. Naime, odlučili su ga poslati u stratosferu kako bi snimili Zemlju s visine od otprilike 37 kilometara.

Visokokvalitetne fotke Zemlje

Samsung je smjestio četiri telefona Galaxy S24 Ultra u posebno konstruirane kaveze od ugljičnih vlakana, koji su zatim bili pričvršćeni za stratosferske balone. Cilj je bio poslati te uređaje na visinu iznad razine mora i snimiti visokokvalitetne fotografije Zemlje, prenosi PetaPixel.

Baloni su lansirani s različitih lokacija na zapadu SAD-a, uključujući južnu Kaliforniju, Las Vegas, planinski lanac Sierra Nevada i Veliki kanjon. Tijekom nekoliko dana telefoni su snimili preko 150 fotografija koristeći različite fokalne duljine.

Telefoni su sigurno sletjeli natrag

Stražnje kamere Galaxyja S24 Ultra korištene su za snimanje ovih fotografija Zemlje. Ovaj pothvat trajao je manje od tjedan dana i zadatak je obavljen krajem siječnja 2024. Nakon što su fotografije snimljene, vodik iz balona je ispušten, a telefoni su sletjeli natrag na Zemljinu površinu brzinom od 8 km/h. Tim je potom izvukao telefone iz kaveza.

Galaxy S24 Ultra opremljen je primarnom stražnjom kamerom od 200 MP s optičkom stabilizacijom slike (OIS). Također posjeduje ultraširoku kameru od 12 MP s autofokusom, telefoto kameru od 10 MP s 3x optičkim zumom i OIS-om te periskopsku telefoto kameru od 50 MP s 5x optičkim zumom i OIS-om.

Našu recenziju ovog telefona možete vidjeti ovdje

Pročitajte više