Porasla prodaja friteza na vrući zrak. Evo koji se modeli nalaze na top listama

Foto: Shutterstock/amazon.de/sve.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ZADNJIH godinu dana, ako ne i duže, friteze na vrući zrak postale su mnogima nezaobilazni kuhinjski aparat. Za pečenje najčešće nije potrebno koristiti ulje ili ga je potrebno samo malo, a jela su ukusna i brzo gotova.

Korisnici društvenih mreža, posebno TikToka, prednjače u otkrivanju novih načina na koji se friteze na vrući zrak mogu koristiti, a sada se pojavio novi "hack" taman na vrijeme za Međunarodni dan palačinki. Naime, TikTok račun internetske trgovine tehnoloških proizvoda Currys podijelio je video u kojem se vidi kako se može ispeći hrpa palačinki odjednom putem ovog kuhinjskog uređaja. 

@currys Why wait for pancake day? 😅 #pancakes #crepes #americanpancakes #pancakeday #nutella #chocolate #dessert #saltedcaramel #pancakestacks #airfryer #airfryerdessert #dessert ♬ original sound - kardashianshulu

Sve više raste prodaja friteza na vrući zrak

TikTok video, koji sada već broji preko sedam milijuna pregleda, prikazuje korisnika kako izlijeva smjesu za palačinke na papir za pečenje unutar košare friteze, zatim stavlja papir za pečenje povrh smjese i ponavlja taj postupak, izlijevanja smjese i postavljanja papira, nekoliko puta. Kasnije se mogu vidjeti savršeno ispečene američke palačinke. 

Currys je objavio ovaj "hack" nakon što je otkrio da je prodaja friteza na vrući zrak porasla za 350% u odnosu na prethodnu godinu, a pretraživanja tog uređaja na njihovom webu porasla su za 800%, piše Independent. 

Kako kriza troškova života i dalje pogađa kućanstva, mnogi su se okrenuli fritezama kao energetski učinkovitijem načinu kuhanja. Uređaj se zagrijava mnogo brže od pećnice i stoga skuha hranu u kraćem vremenu, štedeći energiju u procesu. 

Popularni modeli

U potrazi za idealnim modelom friteze na vrući zrak u 2023. pregledali smo nekoliko top lista i ovi su se modeli našli na mnogima od njih, a na nekima su zauzeli prva mjesta.

Ninja Hot Air Fryer, 163.95 € (1235.28 kn)

Na nekoliko top lista na prvom mjestu našla se Ninja friteza na vrući zrak. Prema portalu Good Housekeeping upravo je ona najbolja friteza na vrući zrak koja se trenutno može kupiti. Dali su joj najvišu ocjenu zbog jednostavnosti korištenja, lako čitljivim gumbima te odličnim performansama. 

"Osim što je jednostavan za korištenje, Ninja Air Fryer Max XL dobio je najveću ocjenu u pogledu performansi. Proizvodio je hrskave i ravnomjerno kuhane smrznute krumpiriće i domaće krumpiriće, kao i pileća krilca koja su bila sočna iznutra. Model koji smo testirali dolazi s rešetkom za pečenje za još brže i sočnije rezultate", naveli su.  


Instant Vortex Plus Dual 8 u 1 Air Fryer, 273.41 € (2062.54 kn)

Prema BBC Good Food ekspertima, Ninja Air Fryer Max im je najbolja za brzo pečenje, a najbolja friteza s dvostrukim pečenjem im je Instant Vortex Plus Dual Air Fryer. Dali su joj ocjenu 5/5, a svidio im se elegantan, minimalistički izgled i to što na radnoj površini ne izgleda zdepasto kao slični modeli koje su testirali. 

"Pileći bataci koje smo ispekli bili su sočni iznutra i ravnomjerno pečeni, dok je čips u sljedećoj ladici zahtijevao malo više pažnje usred kuhanja, ali je na kraju bio hrskav", napisali su. 


Cosori Lite, 89.99 € (678.03 kn)

Na nekoliko top lista friteza na vrući zrak kao dobra povoljnija opcija našao se Cosori Lite model. Taj model je i ujedno bestseller na Amazonu, ima preko 49.000 recenzija i ocjenu 4.7. CNET tako navodi da im je ovo najbolja povoljna friteza na vrući zrak. Svidjela im se kompaktna veličina i položaj LED kontrola na vrhu friteze. "Što ih čini lakim za pregled i programiranje", navode. 

Osim toga, svidjela im se košara koja se može prati u perilici posuđa i jednostavni i jasni programi kuhanja. "Cosori je također pametna friteza tako da njome možete upravljati s telefona putem aplikacije", istaknuli su još jedan plus. 

Pročitajte više