Under Armour vraća starog CEO-a nakon samo godine dana

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SAMO 13 mjeseci nakon što je preuzela funkciju izvršne direktorice tvrtke Under Armour, Stephanie Linnarz svoju ulogu prepušta Kevinu Planku, koji je vodio Under Armour od osnivanja 1996. do kraja 2019. U vrijeme njegovog vođenja, analitičari su pohvalili njegovu ideju dovođenja svježih ideja i ljudi u maloprodaju u vrijeme stagnacije.

Tvrtka prošla kroz velike promjene u vodstvu

Planka je 2020. zamijenio Patrik Frist, od kojega se očekivalo mnogo, ali je napustio poziciju samo dvije godine kasnije, dok je rast Under Armoura nastavio zaostajati za konkurentima. Na njegovo je mjesto došla Linnartz, koja sada, također nakon kratkog rada na poziciji, odlazi.

Povodom povratka na najvišu poziciju, Plank je zahvalio Linnartz na njenim naporima i rekao u izjavi da se raduje "iskorištavanju prilika koje dolaze" za Under Armour, piše Retail Dive.

"Tijekom svojeg mandata, Linnartz je ojačala vodstvo izborom izvršnih direktora u ključnim područjima, uključujući proizvod, dizajn lanac opskrbe, vezu s potrošačima i upravljanje regijama", rekao je Plank u izjavi. "Njezino prethodno iskustvo vođenja velikih brendova bilo je ključno za usredotočenje naših potrošačkih strategija, uključujući lansiranje programa vjernosti u SAD-u".

Tijekom njenog posljednjeg izvještaja o zaradi, Linnartz je istaknula da su dovedena nova vodeća lica, uključujući novog direktora proizvodnje, glavne direktore potrošača, novog direktora komunikacija, glavnog dizajnera, glavnog direktora lanca opskrbe, lidera za regiju EMEA i višeg potpredsjednika DTC-a u Sjevernoj i Južnoj Americi.

Under Armour se trenutno preusmjerava na athleisure ponudu, zbog čega su u tvrtku dovedeni novi dizajneri.

Financijski, Under Armour je nastavio s borbom u posljednjih nekoliko mjeseci, s padom prihoda od 6% u trećem kvartalu na 1.5 milijardi američkih dolara. U Sjevernoj Americi, gdje ostvaruje najveću zaradu, prihod je pao za 12%.

Pročitajte više