Predivno jezero u susjednoj Bosni i Hercegovini idealna je destinacija za odmor

Foto: Shutterstock/booking.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

U SUSJEDNOJ Bosni i Hercegovini nalazi se mjesto Jablanica kroz koje protječe rijeka Neretva, a upravo tu se nalazi prekrasno Jablaničko jezero koje je zadnjih godina sve popularnije, posebno ako sudimo po društvenim mrežama. Zbog svog položaja ovo mjesto idealno je za odmor u prirodi. 

Jablaničko jezero
Jablanica

Osim Jablaničkog jezera, u Jablanici se nalazi i Grabovičko jezero, a s oba jezera pruža se pogled na planine Čvrsnica i Prenj. Jablanica je idealna za sportski turizam poput planinarenja, vožnje splavovima ili kajacima na jezerima, ribolov i sl., ali može biti i odlična destinacija za one željne prirode, mira i tišine. 

Planinarenje, ribolov, vožnja kanuima...

Mnogi na društvenim mrežama spominju upravo Jablanicu kao odličnu lokaciju za odmor i destinaciju koju vrijedi posjetiti u ljetnim mjesecima, ali i govore da je susjedna zemlja nezasluženo podcijenjena kada je u pitanju turizam.

Jablaničko jezero

Moguće je da ste i na TikToku ili Instagramu naišli na popularnu destinaciju za fotkanje koja se nalazi upravo u Jablanici, a radi se o ljuljački s koje se proteže pogled na jezero i okolnu prirodu. Odmor blizu jezera može biti dobra alternativa ljetnom odmoru na moru pa smo stoga potražili opcije smještaja u Jablanici. 

Pansion Asim

U mjestu Jablanica nalazi se ovaj pansion koji ima pogled na jezero, a u sklopu objekta nalaze se restoran, bar, vrt, plaža i sadržaji za sportove na vodi. Na Bookingu smještaj ima ocjenu 8.7, a mnogi recenzenti hvale lokaciju. 

Pojedine smještajne jedinice imaju balkon, a objekt ima i terasu. Ovdje gosti mogu pješačiti, roniti, pecati, voziti se kanuom i sl. Cijena noćenja u kolovozu za dvije osobe kreće se od 48 eura, a u cijenu je uključen doručak. Smještaj možete vidjeti ovdje

Glamping Bagrem

Isto u Jablanici smjestio se glamping Bagrem s čijih luksuznih šatora se pruža prekrasan pogled na jezero i prirodu. Smještaj je idealan za one koji više naginju na robinzonski turizam, dobro - na malo luksuzniji robinzonski turizam.

Na Bookingu ovaj smještaj ima ocjenu 9.8, a mnogi hvale pogled, lokaciju i okruženje. I ovdje, kao i u prethodno spomenutom objektu, gosti mogu uživati u vodenim sportovima, kupati se, voziti bicikl i sl. Cijena noćenja u šatoru kreće se od 127 eura u lipnju, a smještaj možete vidjeti ovdje

Vikendica Gorica

Ako pak imate veću obitelj ili želite ići s prijateljima i više vam odgovara smještaj u obliku vikendice, našli smo jednu lijepo uređenu na samom Jablaničkom jezeru. Radi se o vikendici Gorici od 120 kvadrata koja ima tri spavaće sobe i može primiti do 8 osoba. 

Osim toga ima opremljenu kuhinju, dvije kupaonice i privatni parking. Nalazi se u mjestu Konjić i ima vrt te pristup plaži. Cijena noćenja u srpnju je 150 eura. Smještaj možete vidjeti ovdje

Pročitajte više