Predsjednik popularnog proizvođača igračaka podnio ostavku

Foto: Pexels

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ANDREW Perlmutter, predsjednik tvrtke Funko, jučer je podnio ostavku na tu poziciju. Njegov posljednji dan u ovoj ulozi bit će 31. ožujka, a nastavit će obavljati dužnost člana upravnog odbora tvrtke. Perlmutter je radio kao predsjednik tvrtke od prosinca 2022.

Prije nego što je preuzeo ulogu predsjednika, godinu je dana bio izvršni direktor Funka, a prethodno predsjednik Funka i FAH-a. Njegova karijera u Funku je započela još 2013., u ulozi potpredsjednika prodaje. Prije nego što se pridružio Funku, bio je suosnivač tvrtke za društvene igre Bottle Rocket Collective.

Turbulentna godina za Funko

U posljednjem kvartalu neto prodaja Funka pala je za 14.4% u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine, dosegnuvši 312.9 milijuna dolara. Tvrtka je prijavila gubitak od 15 milijuna dolara u usporedbi s neto dobiti od 9.6 milijuna dolara u istom razdoblju prethodne godine.

U kolovozu prošle godine tvrtka je najavila otpuštanje 180 zaposlenika, što čini čak 12% radne snage, piše Retail Dive. Nakon toga su iz Funka izjavili kako su otkazi rezultat racionalizacije linija proizvoda, odnosno kako se žele usmjeriti na svoje najuspješnije proizvode.

Prošle se godine tvrtka našla na udaru zbog uništenja zaliha neprodanih plastičnih igračaka u vrijednosti između 30 i 36 milijuna dolara. Potrošači su ih masovno prozivali zbog neodgovornosti i zagađivanja okoliša. Iz tvrtke su tada rekli kako su prekomjerne zalihe opteretile sustav ispunjavanja narudžbi i povećale operativne troškove.

Pročitajte više