Predstavljen Kolekcionart: U samo par klikova do djela mladih hrvatskih umjetnika

Foto: Press

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

LANSIRANA je prva digitalna art platforma kojoj je svrha predstavljanje mladih hrvatskih umjetnika domaćoj i inozemnoj publici. Platforma Kolekcionart, koju su osnovala četvorica prijatelja Nik Kolveshi Radlović, Toma Trbuljak, Filip Mojzeš i Bartol Fabijanić, funkcionirat će poput online umjetničke galerije u kojoj će se moći otkriti i kupiti djela hrvatskih talenata. 

Kolekcionart zasad okuplja 10 umjetnika među kojima su i neka poznata imena urbane umjetničke scene u Hrvatskoj kao što su Nikica Jurković, Iva Zagoda, Klasja Habjan, Lorena Almaši, Ivan Oštarčević, Jurica Pušenjak, Nikolina Segarić, Bartol Galović, Tea Lovrić i Luisa Pascu. 

"Ovo je prvi ovakav projekt koji hrvatska djela čini dostupnima svugdje, a kupnju umjetnina nikad lakšom jer je potrebno samo nekoliko klikova kako bi posjetitelji platforme upoznali umjetnike i otkrili njihove radove", navode u objavi.

Dodaju da nije riječ samo o webshopu koji umjetnička djela čini pristupačnijima već je platforma koncipirana tako da posjetiteljima pruža doživljaj dolaska u umjetnikov atelje i upoznavanja umjetnika preko kratkih intervjua i videouradaka koji prikazuju kreativce u njihovom radnom prostoru, dok stvaraju. 

"Nakon što smo i sami godinama, više i manje uspješno, pokušavali navigirati Instagramom u potrazi za mladim perspektivnim umjetnicima i umjetničkim djelima koja bismo si mogli priuštiti u svojim ranim tridesetima, odlučili smo napraviti digitalnu platformu koja će na jednom mjestu okupiti veći broj kvalitetnih, suvremenih hrvatskih umjetnika te drugim ljubiteljima umjetnosti pojednostaviti proces pronalaska i kupnje umjetničkih djela", izjavio je Nik Kolveshi Radlović, suosnivač Kolekcionarta.

Više o digitalnoj art platformi možete saznati na službenoj stranici i Instagram profilu.

Pročitajte više