Preko 4.5 milijuna pregleda: Žena otkrila trik kod kupnje bobičastog voća

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

KUPNJA svježeg bobičastog voća, kao i voća općenito, u današnje vrijeme je postala pomalo luksuz kako svjedočimo porastu cijena. Posljednja stvar koju želite kada ga kupite i donesete kući je da postane pljesnivo u roku od dan ili dva od kupnje. Jedna tiktokerica je putem svog profila odlučila podijeliti trik kojim se njezin suprug služi kako bi kupio najsvježije bobičasto voće svaki put kad ode u trgovinu.

"Kada moj muž ode u trgovinu i kupi bobičasto voće, puno je ukusnije i traje duže nego kada ga ja kupim. Napokon sam otkrila njegovu tajnu, a to je da preokrene pakiranje i uzme ono koje nema borovnice ili jagode zalijepljene za dno", rekla je u videu i demonstrirala tehniku.

@naptown_thrifts I just buy the ones that dont look moldy and gross but apparently, he has a whole system!! #sustainableshopping #sustainableliving #reducefoodwasteathome #shopsmartshopsustainable ♬ Lucky Girl - Carlina

Video je do sada pregledan više od 4.5 milijuna puta, a mnogi su ostavili komentare ispod njega da se radi o najboljem triku ikada. Drugi su rekli da se koriste istim trikom, a neki su podijelili i svoje metode kojima se koriste prilikom kupnje voća u plastičnoj ambalaži. 

Mnogi su u komentarima podijelili svoje trikove kako da voće traje što duže

"Okrećem svoje bobice godinama, ali nikad nisam znao što tražim", napisao je jedan. "I ja to radim i također ih mirišem. Dobivam lude poglede, ali ako ne mirišu, nemaju ni okusa", dodao je drugi. "Radim točno to. Tražim vlažnost ili plijesan na dnu", napisala je jedna osoba.

"Isperite svoje bobice u otopini octa i ostavite ih da se potpuno osuše. Djeluje protiv gljivica i pomoći će im da dulje ostanu svježe", napisao je jedan komentator. Drugi su se u komentarima kleli u staklenke kao heroje u očuvanju svježine bobičastog voća. "Stavite ih u staklenke. Trajat će zauvijek", rekla je jedna osoba. "Ja svoje namočim u slanu kupku, a zatim ih osušim tapkanjem i stavim u staklenke", napisao je drugi.

Prema časopisu Bon Appetit, najbolji način za održavanje svježine bobičastog voća kod kuće je "brza kupka u octu". Preporučuju otopinu od tri šalice vode na dvije žlice bijelog octa. Naravno, tada ćete morati temeljito isprati bobice kako poslije ne bi imale okus po octu.

Također preporučuju da bobičasto voće pustite da diše tako da ga spremite u široku posudu obloženu papirnatim ručnikom kako ih ne biste pretrpali. No ako želite biti sto posto sigurni da je voće koje kupujete svježe, možda je najbolje da ga uberete sami, evo gdje to možete i učiniti: 

>> Šoping u prirodi: Evo gdje sve sami možete otići u branje jagoda i po kojoj cijeni
>> Oduševio oglasom za prodaju trešanja i u kratkom roku primio mnoštvo upita

Pročitajte više