Prema novoj glasini, Apple razvija antireflektivnu tehnologiju zaslona za iPhone 17

Ilustracija: Shutterstock (Na fotki nije telefon o kojem je riječ u tekstu)

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

IAKO još nije ni izašao iPhone 16, počele su kružiti informacije ili, bolje rečeno, glasine o modelu predviđenom za lansiranje 2025. godine - iPhoneu 17. Prema najnovijoj glasini, Apple je navodno uložio milijarde u razvoj nove tehnologije premaza za buduće zaslone iPhonea, koja bi trebala debitirati s iPhoneom 17. 

Ta tehnologija bi trebala učiniti buduće zaslone iPhonea otpornijima na ogrebotine, ali bi i dodala novi sloj protiv odsjaja. No, prema informacijama koje su procurile, neće biti spremna za iPhone 16, koji bi trebao ugledati svjetlo dana u rujnu ove godine.

Ova glasina dolazi s računa Instant Digital na Weibu (kineskoj društvenoj mreži), koji je prethodno dijelio točne informacije o nadolazećim najavama Applea vezanim uz iPhone. Prema glasini, ova tehnologija je tek nedavno predana partnerima Appleove opskrbne mreže u Kini.

"Nova tehnologija neće biti dovršena na vrijeme za seriju iPhone 16"

Objava računa Instant Digital, prevedena s kineskog, glasi: "Apple je potrošio milijarde na tehnologiju premaza u Japanu, koja je predana kineskoj opskrbnoj mreži. No neće biti dovršena na vrijeme za seriju iPhone 16. Vanjsko staklo serije iPhone 17 bit će pretvoreno u supertvrdi antireflektivni sloj. Serija iPhone 17 bit će značajno otpornija na ogrebotine."

Trenutačno zaštitno staklo iPhonea nosi naziv Ceramic Shield. Ovo staklo je prvi put predstavljeno s iPhoneom 12 2020. godine, a Apple ga je izradio u suradnji s Corningom. Ono što ova nova glasina opisuje podsjeća na Corningov Gorilla Glass Armor, koji je debitirao ranije ove godine sa Samsungovim Galaxy S24 Ultra, piše 9to5Mac

Gorilla Glass Armor smanjuje refleksiju za do 75% i nudi dodatnu zaštitu od ogrebotina i drugih oštećenja. S obzirom na postojeće partnerstvo između Applea i Corninga, vjerojatno je da ćemo vidjeti neke aspekte Gorilla Glass Armora na zaslonu iPhonea u nekom trenutku. No, ako je vjerovati ovoj novoj glasini, to se možda neće dogoditi sve do debija iPhonea 17 sljedeće godine.

Pročitajte više