Procurio datum globalnog predstavljanja Xiaomi 14 serije, ali ima jedna loša vijest

Foto: mi.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

XIAOMI je 14 i 14 Pro pametne telefone predstavio krajem listopada, a nekoliko dana kasnije krenuli su u prodaju u Kini. Kao i obično, očekivalo se globalno lansiranje u nekom trenutku u bliskoj budućnosti - barem su tako stvari do sada išle s Xiaomijevim izdanjima na kraju godine. 

>> Xiaomi 14 i 14 Pro prvi su telefoni koji imaju Qualcommov potpuno novi čipset

No kako piše GSM Arena, to će se dogoditi za Xiaomi 14, ali Xiaomi 14 Pro mu se neće pridružiti. Do ovog zaključka se došlo prema softveru koji tvrtka razvija za međunarodna tržišta. Naime, više nema kontinuiranog razvoja softvera za globalne verzije Xiaomijevog HyperOS-a za 14 Pro, za razliku od 14 koji se još uvijek razvija.

Globalni debi serije 14 trebao bi navodno biti u veljači

Naravno, postoji mogućnost da izvor ove informacije griješi, ali čini se da će samo osnovni model serije 14 izaći iz Kine, a možda to i ima smisla. Ako se eventualno pojavi i 14 Ultra, a trebao bi, onda bi 14 Pro mogao biti zanemaren.

>> Evo kako izgleda novi Xiaomi 14

Ako ste strpljivo čekali globalno predstavljanje 14 Pro telefona, onda ovo nisu dobre vijesti, ali još nije službeno, pa možda postoji nada. Ovo bismo zapravo mogli saznati ubrzo jer će prema poznatom leakeru Yogeshu Braru Xiaomi 14 imati svoj globalni debi u Barceloni na MWC-u (Mobile World Congress), koji će se održati od 26. do 29. veljače 2024.

Pročitajte više