Sonyjev PlayStation 5 je broj jedan u Europi. Prodaja Xboxa opada

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PLAYSTATION 5 (PS5) je vodeći u Europi u prodaji konzola, dok su Xbox i Nintendo zaostali. Prema najnovijim podacima, u listopadu je prodana 481.000 konzola na europskim tržištima, bez uključivanja Velike Britanije i Njemačke.

Prodaja PS5 je zabilježila porast od 143% u odnosu na prethodnu godinu u toj regiji. Iako je Nintendo Switch doživio pad od 20%, zauzeo je drugo mjesto u prodaji konzola. Europa nikada nije bila ključno tržište za Xbox, ali trenutni Microsoftovi sustavi čini se da jednostavno ne privlače pažnju, s padom prodaje od 52% u odnosu na prethodnu godinu. Ovaj pad prodaje zaista je iznenađujući u usporedbi s porastom od 143% u prodaji PS5.

Najprodavanije igre

Što se igara tiče, EA Sports FC 24 bila je najprodavanija igra u listopadu. Assassin's Creed Mirage završio je na drugom mjestu, dok je Marvelov Spider-Man 2 treći.

Na četvrtom mjestu nalazi se Super Mario Bros Wonder, iako bi igra mogla zauzeti višu poziciju na ljestvici, budući da ovi podaci ne uključuju brojke preuzimanja (Nintendo ne dijeli digitalne brojke s tvrtkom koja sastavlja ljestvicu).

Prodajni start Wondera dvostruko je veći od Super Mario Odyssey iz 2017. (kada je baza instaliranja Nintendo Switcha bila puno manja), gotovo 59% veći od Super Mario 3D All-Stars iz 2020. i gotovo 53% veći od Super Mario 3D Worlda iz 2021. + Bowser's Fury. Nintendo je objavio da je Super Mario Bros Wonder najbrže prodavana Super Mario igra u Europi.

Pročitajte više