Pronašli smo lakove za nokte kakve nosi Margot Robbie u filmu Barbie

Foto: YouTube

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

BARBIECORE i ružičasti hype vladaju još otkako je pušten prvi teaser. Modna industrija objeručke je prihvatila priliku pa je vrlo brzo izloge napunila Barbie tenisicama, ruksacima, kupaćim kostimima, pa čak i odjećom za ljubimce.

Nakon ove pojave Matel, proizvođač Barbie lutaka, zaštitio je pojam Barbiecore.

Film Barbie srušio je rekorde gledanosti u Hrvatskoj. Sa 66.418 gledatelja od prošlotjedne premijere u hrvatskim kinima i zaradom od 390.831 eura ostvario je najbolje otvaranje Warner Bros. studija svih vremena u Hrvatskoj, prenosi Hina.

Zarada od 155 milijuna u prvom tjednu prikazivanja premašila je zaradu filma Super Mario Bros. u travnju. Barbie je ujedno i film neke redateljice s najboljim otvaranjem ikada, a na globalnoj razini i najveće otvaranje za Margot Robbie, Ryana Goslinga i gotovo sve glumce u filmu.

Redateljica Greta Gerwig, koja potpisuje i filmske hitove Lady Bird te Male žene, scenarij je napisala s Noom Baumbachom, utemeljivši ga na Mattelovoj lutki koja je svoj debi doživjela prije šezdeset godina.

U filmu glume brojna poznata imena, poput Margot Robbie, Due Lipe, Emme Mackey, Isse Rae, Kate McKinnon, Ryana Goslinga, Simua Liua, Michaela Cere, Willa Ferrella, America Ferrera i Helene Mirren.

Zašto svi nose ružičasto?

Pravi uzlet ružičaste manije dogodio se početkom 2023. kada je Matel sklopio partnerstva s preko 100 modnih brendova, piše Reuters.

Išlo se toliko daleko da je kreiran sladoled Barbie okusa, pa čak i burger s ružičastim umakom koji nudi Burger King u Brazilu.

Glavna glumica Margot Robbie jednom je opažena u sidnejskoj zračnoj luci s ružičastim koferom, a magazin People piše kako je baš ona pokrenula trend nošenja ružičaste na setu filma. Naime, svi su se svake srijede morali obući u tu boju, uključujući i osobe koje nisu glumile u filmu. Ideju je navodno dobila iz filma Mean Girls. 

Glumce je šminkala hrvatska vizažistica

A da izgled svih glumaca bude savršen, pobrinula se naša vizažistica i frizerka Ivana Primorac. Ona je Margot Robbie, Ryana Goslinga i ostale članove filmske ekipe pretvorila u žive lutke. Svakom glumcu prilagodila je šminku za tijelo kako bi djelovali savršeno te da bi im ten bio potpuno ujednačen.

Za magazin Glamour otkrila je da je Robbie nosila 18 perika i 30-ak dodataka za kosu, poput ekstenzija. Zbog obilja boja i dezena, odlučila je njene nokte nalakirati što manje upadljivim lakom, pa je odabrala prirodnu boju kože.

Na webshopu Sve.hr pronašli smo nekoliko nijansi koje bi Barbie mogla nositi, a dodali smo i jedan boje fuksije koja je pokorila Barbie svijet. 

Vasco, Love Me Nude trajni lak, €6.64
Vasco. Base Beige Pink trajni lak, €7.30
Vasco, Mood Fushia trajni lak, €7.30

Pročitajte više