Prve Wi-Fi slušalice: Imaju značajku koju nemaju ni Sony ni Apple

Foto: getunity.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PROŠLO je više od četiri godine otkako su počele kružiti glasine o Sonosovim prvim Wi-Fi slušalicama, ali nakon što je Sonosov izvršni direktor potvrdio da se tvrtka usredotočuje na svoje trenutne kategorije proizvoda u veljači prošle godine, te su glasine odmah prestale. 

Unatoč špekulacijama da će prve Sonosove slušalice imati Wi-Fi, gotovo svi su izgubili nadu da ćemo u 2023. dobiti slušalice s vrhunskom Wi-Fi vezom.

No dobili smo ih. Zovu se HED Unity i napravio ih je gotovo nepoznat švicarski audio startup HED Technologies. Ove slušalice čine nešto što čak ni najbolje over-ear slušalice na tržištu ne mogu činiti, čak ni Sony WH-1000XM4 ili Apple AirPods Max.

Prve Wi-Fi slušalice

HED Technologies to naziva Full-Fidelity bežičnim zvukom, a to znači zaobilaženje gubitaka i ograničenja propusnosti za Bluetooth i iskorištavanje lokalne Wi-Fi mreže za isporuku strujanja zvuka visoke razlučivosti do 24 bita/96 kHz. Ovo su prve slušalice koje to mogu učiniti, piše Tech Radar.

No ovo nije baš puna visoka rezolucija. Hi-Res Lossless ponuda Apple Musica ide do maksimalne razlučivosti od 24-bita/192 kHz, a za to su vam još uvijek potrebni žičane slušalice i jedan od najboljih prijenosnih DAC-ova.

Trajanje baterije iznosi osamdeset sati

HED Unity slušalice imaju raspon frekvencije 20Hz-22kHz, a zvuk se bez gubitaka isporučuje zahvaljujući Wi-Fi streamingu. 

Trajanje baterije iznosi osamdeset sati, bez obzira na to jeste li spojeni na Wi-Fi ili Bluetooth.

Kao što se moglo i očekivati, nisu jeftine. Cijena je vrtoglavih 2199 dolara, a možete ih vidjeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.