Ovo su kreme za tijelo s retinolom koje odobravaju dermatolozi

Foto: Shutterstock/dm.hr/paulaschoice-eu.com/sephora.fr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

JEDAN od najpopularnijih sastojaka za njegu kože svakako je retinol. Mnogi ga koriste za smanjenje sitnih linija i posvjetljivanje tamnih mrlja, a vlasnici masne kože rado ga koriste za borbu protiv pretjeranog lučenja sebuma i anti-age njegu u jednom. I dok su kreme za lice s retinolom već uobičajene, ovaj se sastojak polako uvukao i u rutine njege tijela.

Što retinol može učiniti za kožu tijela?

"Losioni za tijelo s retinolom sve su popularniji među pacijentima, pogotovo među onima koji ga već koriste u njezi lica, a sad žele vidjeti kakav će efekt imati na tijelu", rekao je za Harper's Bazaar Corey L. Hartman, dermatolog i vlasnik klinike Skin Wellness Dermatology. Za njega je retinol jedan od najmoćnijih sastojaka s potencijalom da promijeni izgled, ton i teksturu kože.

"Retinol potiče kolagen da učvrsti opuštena područja, primjerice oko koljena", pojašnjava Hartman. "Losioni za tijelo pomažu u zaglađivanju kože dodavanjem vlage i sprječavanjem te vlage da napusti vašu kožu." Ako vaš losion za tijelo ima retinol, još je korisniji jer ujednačava plitke linije koje se pojavljuju na tijelu. U nastavku smo izdvojili neke losione i kreme za tijelo s retinolom.

The Solution losion za tijelo s retinolom, dm, 10.90 eura
Nacomi Dermo krema za tijelo s retinolom, dm, 9.50 eura

Paula's Choice je brend poznat po naprednim formulama za njegu lica i tijela, a ovaj losion za tijelo pomaže hidrataciji i zaglađivanju kože, kao i vraćanju njenog mladenačkog sjaja i elastičnosti. Redovitim korištenjem koža postaje čvršća i mekša.

Krema za zaglađivanje tijela s retinolom, Paula's Choice, 37 eura

Sol de Janeiro proizvodi već su neko vrijeme pravi hit u njezi tijela. Ova bogata krema je pogodna za svakodnevno korištenje, a sadrži retinol zahvaljujući kojemu će vaša koža tijela izgledati hidratizirano i blistavo.

Sol de Janeiro Beija Flor Elasti-Cream, Sephora, 19.90 eura

Kako koristiti kreme za tijelo s retinolom?

Kao i svemu ostalome, i retinolu treba vremena da počne djelovati. Redovitim korištenjem losiona i krema za tijelo s retinolom rezultate ćete vidjeti unutar nekoliko tjedana. Većini ljudi će kreme za tijelo s retinolom odgovarati, a proizvodi su to koji se preporučuju svakome tko ima neujednačeni ton kože tijela ili pak jednostavno želi učvrstiti kožu tijela.

"Ako ste ikada imali iritaciju od proizvoda s retinolom na licu, započnite s malim dijelom tijela prije nego što ga nanesete po cijelom tijelu", pojasnio je Hartman. "Koža na tijelu obično je manje osjetljiva nego na licu, pa možda možete koristiti proizvode s retinolom za tijelo."

Trudnice i dojilje trebale bi izbjegavati retinol.

Pročitajte više