Foto safari s divljim konjima u Bosni i Hercegovini idealan je izlet za avanturiste

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

JEDNA destinacija, idealna za avanturiste, u susjednoj Bosni i Hercegovini ostavlja bez daha. Naime, na području Livna krije se pravi mali raj za sve ljubitelje veličanstvenih konja. 

Konji su na području Livna, kao i na skoro čitavom planetu, imali vrlo važnu ulogu. Služili su za transport, rad u polju ili za druge aktivnosti. No, primjenom mehanizacije oni su polako krenuli gubiti tu svoju prvotnu svrhu te su ih vlasnici počeli puštati na visoravan Kruzi pa su konji prvi put u povijesti postali sasvim slobodni. 

Jedinstven doživljaj

Upravo su konji, te plemenite životinje, postali glavni razlog zbog kojih je Livno postalo jedna od najtraženijih destinacija za odmor, ali i odličan izlet - foto safari s divljim konjima, uz koji ćete iskusiti jedinstven doživljaj livanjskog kraja. 

Izlet počinje u Livnu, odakle se posjetitelji voze džipovima do planine Cincar i pritom uživaju u netaknutoj i mirnoj prirodi. Ova avantura uključuje nekoliko postaja, a ona najbitnija je off-road vožnja i potraga za divljim konjima. Potraga može trajati i nekoliko sati, ovisno o poziciji divljih konja i vremenskim uvjetima. 

Konje se može i hraniti tijekom ovog izleta, ali za to se mora ponijeti odgovarajuća hrana i naglasiti vodiču namjera. On će potom objasniti pravila kojih se posjetitelji moraju pridržavati da bi svi bili sigurni. 

Spoj pašnjaka, visokih planinskih vrhova, netaknute prirode i nestvarne ljepote divljih konja koji slobodno galopiraju je prizor koji će vas istinski oduševiti.

Cijene izleta:

Foto safari s divljim konjima u sklopu ponude agencije Continental Adventure: 

  • 67 KM / 259.69 kn / 34.39 € po osobi za odrasle
  • 30 KM / 116.28 kn / 15.41 € za djecu od 3 do 10 godina
  • besplatno za djecu do 3 godine

Izlet traje od tri do četiri sata te su potrebne minimalno dvije osobe. Više informacija o foto safariju s divljim konjima možete vidjeti ovdje

Pročitajte više