Samsung navodno razmišlja o povratku na kvadratni oblik pametnog sata

Foto: Shutterstock (na fotografiji je Samsung Gear 2)

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

2013. GODINE Samsung je predstavio svoj prvi pametni sat - Galaxy Gear, koji je imao 1.6-inčni kvadratni AMOLED zaslon. U svojim kasnijim izdanjima, marka je prešla na dizajn s kružnim brojčanikom kako bi udovoljila ljubiteljima fitnessa i osigurala da izgled satova više nalikuje na tradicionalni ručni sat.

Prema SamMobileu, Samsung ponovo razmatra uvođenje kvadratnog dizajna za svoje satove. Novi sat bi prema tome bio sličan modelima kao što su Galaxy Gear, Gear 2 i Gear Live. Ovi modeli su lansirani prije više od desetljeća i od tada su zasjenjeni kružnim dizajnom Samsungovih pametnih satova.

Gear S2 je bio prvi Samsungov pametni sat s kružnim dizajnom

Gear S2 bio je prvi Samsungov pametni sat s kružnim dizajnom zaslona i fizičkim rotirajućim okvirom. Od tada, Samsung je zadržao ovaj dizajn. SamMobile navodi da trenutno nije poznato hoće li se promjena na kvadratni dizajn dogoditi s nadolazećom serijom Galaxy Watch 7 ili će Samsung pričekati još godinu dana prije nego što implementira takvu značajnu promjenu u dizajnu.

Ipak, čini se da se unutar tvrtke "entuzijastično razmatra ova promjena i postoji velika vjerojatnost da će se ona ostvariti". Bit će zanimljivo vidjeti kako će Samsung implementirati ovu promjenu i kako će kupci reagirati na novi dizajn.

Pročitajte više