Slavne osobe kritiziraju novu Appleovu reklamu za iPad: "Što nije u redu s vama?"

Screenshot: YouTube

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

MNOGI su već izrazili svoje nezadovoljstvo novom Appleovom reklamom za iPad Pro, a sada su se tom valu kritika pridružila i neka poznata holivudska imena. Podsjetimo, Appleova reklama, između ostaloga, prikazuje uništavanje glazbenih instrumenata, kamera, knjiga, skulptura, filmskih likova i drugih stvari. 

Reklamom, prvi put prikazanom tijekom Let Loose događaja, htjelo se pokazati da se sve ove vrste kreativnog rada mogu smjestiti u iPad - odnosno da se novi ultratanki uređaj može koristiti za pisanje, snimanje filmova, glazbu, fotografiju i drugo. No, ona nije najbolje sjela svima. 

"Uništavanje ljudskog iskustva"

Glumac Hugh Grant javno je kritizirao reklamu objavom na X-u. "Uništavanje ljudskog iskustva zahvaljujući Silicijskoj dolini," napisao je.

Producent, redatelj i pisac Asif Kapadia napisao je: "Volim iPade, ali ne znam zašto je netko mislio da je ova reklama dobra ideja. To je najiskrenija metafora za ono što tehnološke kompanije rade umjetnosti, umjetnicima, glazbenicima, kreatorima, piscima, filmašima: iscrpljuju ih, koriste, loše plaćaju, uzimaju sve, a zatim tvrde da su oni to stvorili."

"Zaista, što nije u redu s vama?

Filmašica i autorica Justine Bateman bila je sažetija. "Zaista, što nije u redu s vama?", istaknula je u objavi.

Glumac Luke Barnett nije se suzdržavao: "Ako ste mislili da je ova iPad reklama čudna, trebali ste vidjeti prvu verziju gdje su poredali sve vaše omiljene likove i strijeljali ih."

"Nije baš dobar dojam"

Suosnivač Halidea, Sebastiaan de With, istaknuo je da je primijetio kako reklama nije dobro prihvaćena u Japanu. "Zanimljivo mi je bilo pročitati reakcije japanskih kritičara na ovo, neki su posebno uznemireni zbog vjerovanja u 'Tsukumogami' - ideju da kreativni alati mogu posjedovati vlastiti duh (prekrasna zamisao), pa je njihovo uništavanje zaista zlo... nije baš dobar dojam."

Najbolji odgovor došao je od filmaša Reze Sixo Safaija, koji je "popravio" reklamu. 

Pročitajte više