"Srušili su granice i klišeje": YSL novi muški miris namijenio generaciji Z

Foto: Profimedia/yslbeauty.ae

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

GLUMAC Austin Butler globalni je ambasador novog muškog mirisa Yves Saint Laurent Beauty MYSLF. "Osjećao sam se počašćenim kada me Yves Saint Laurent Beauty zamolio da postanem ambasador za njihov novi miris MYSLF", rekao je Butler za WWD. "Yves Saint Laurent je 1964. izdao svoj prvi miris. Osjećam se privilegiranim što sam dio naslijeđa koje je on pokrenuo prije toliko godina."

U izjavi, Butler je također rekao: "Tijekom posljednjih nekoliko godina razgovarao sam s ljudima koji su poznavali M. Saint Laurenta. Probio je etikete. Bio je buntovnik i to volim kod njega."

Butler, zvijezda u brzom usponu, radio je s redateljima uključujući Quentina Tarantina, Baza Luhrmanna i Jima Jarmuscha. Hvaljeni glumac iz filma Elvis pojavit će se u filmovima Bikeriders Jeffa Nicholsa i Dune: Part Two Denisa Villeneuvea.

Miris je namijenjen generaciji Z

MYSLF će započeti s lansiranjem u utorak na YSL Beauty platformi prvo u SAD-u, a onda se očekuje globalno lansiranje. Novi miris dolazi šest godina nakon što je brend predstavio Y za muškarce, koji je kreiran s milenijalcima na umu i s fokusom na temu samopostignuća.

Prije toga bili su La Nuit de L'Homme, iz 2009., i L'Homme, iz 2006. godine. "Željeli smo dati ponudu generaciji Z", objasnio je odluku o novom mirisu Stephan Bezy, međunarodni generalni direktor Yves Saint Laurent Beauty u nositelju licence L'Oréalu. Dodao je: "Ta je generacija bila izložena velikim napetostima."

To uključuje razotkrivanje toksične muškosti tijekom pokreta #MeToo, što je dovelo do preispitivanja muškosti iz starih vremena, čije su granice postale mnogo nejasnije i uključuju, na primjer, rodnu fluidnost.

"Pokrenulo je pitanje: 'Što danas znači biti muškarac'", nastavio je Bezy, rekavši da se za generaciju Z ne radi toliko o "imanju" koliko o "biti", "tko sam ja" pitanju. Oni shvaćaju da biti muškarac znači imati slobodu biti ono što jesi. To je generacija koja je odlučila srušiti granice, srušiti klišeje i barijere, izraziti se i biti ono što jesu."

Dizajnerica Suzanne Dalton pomogla je kreirati bočicu mirisa, koja je u obliku uspravnog crno lakiranog pravokutnika koji postaje transparentniji prema dnu. YSL-ov logo je ugraviran u kalup. Punjiva boca izrađena je od recikliranog stakla s FSC Mix certifikatom, kao i njezino vanjsko pakiranje. Oba se mogu reciklirati.

Cvjetni miris s notama bergamota, naranče, pačulija...

Cvjetni drveni miris kreirali su Givaudan parfumeri Daniela Andrier, Christophe Raynaud i Antoine Maisondieu. Na vrhu je svježi akord, uključujući note srca bergamota iz Kalabrije; vert de bergamota i muškatne kadulje.

U srcu je akord cvijeta naranče ručno ubrane u Tunisu, dok je baza sastavljena od akorda drveta s Ambrofixom, potpuno prirodnim biotehnološkim materijalom, i notom srca indonezijskog pačulija. Ideja je bila olfaktivno izraziti fluidnost i višestruku kvalitetu današnje muškosti.

U Francuskoj, 60 ml. edpa imat će cijenu od oko 82 eura (617.83 kn), a 100 ml. edpa će biti 112 eura (843.86 kn). Bezy nije želio govoriti o brojkama, ali izvori iz industrije procjenjuju da će novi miris generirati više od 100 milijuna eura prihoda od veleprodaje tijekom prvih 12 mjeseci na pultu. MYSLF treba ojačati YSL Beauty. 

Pročitajte više