Stručnjak za pranje rublja kaže da ne treba koristiti omekšivače: To je bacanje novca

Screenshot: Instagram

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

STRUČNJAK za pranje rublja Rich Handel u videu na Instagramu je detaljno objasnio zašto bi potrošači trebali izbjegavati omekšivače. Video objavljen na Instagram profilu Consumer Reportsa dobio je više od 69 tisuća lajkova i mnoštvo komentara. 

"Nikada nemojte koristiti omekšivač", započinje on u videu i dodaje: "Preskočite omekšivač i uštedite novac." "To je bacanje novca", kaže on. Zašto? Pa prema njemu on može ostaviti talog na odjeći koji potencijalno može iritirati osjetljivu kožu, ali i smanjiti upijanje ručnika. 

"Ostaci omekšivača se mogu nakupiti u perilici što može potaknuti razvoj plijesni", kaže i dodaje da također taj ostatak omekšivača može smanjiti otpornost dječjih pidžama na vatru.

"Ako volite omekšivač rublja zbog mirisa, odaberite mirisni deterdžent", preporučuje ili kaže da možete poprskati omiljeni parfem ili kolonjsku vodu na papirnati ručnik koji potom treba staviti u ormar ili ladicu s odjećom. 

"Ok, neću koristiti omekšivač", "Ali kako da omekšam tkaninu?", "U današnje vrijeme više ništa ne možemo koristiti", "Koja je alternativa?", "Koristite običan dobri stari bijeli ocat za ispiranje. Sve je tako mekano, nestatično i miriše tako svježe!", neki su od komentara ispod videa. 

Rich Handel je voditelj testnog projekta u Consumer Reportsu koji se specijalizirao za pranje rublja. Testirao je više od 200 perilica rublja prema Consumer Reports stranici. 

Pročitajte više