Evo kako ćete znati jesu li vaši Air Podsi krivotvoreni

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

I noviji i stariji modeli slušalica Apple AirPods izuzetno su popularni. Nažalost, upravo zbog toga u opticaju su mnoge krivotvorine. No postoje načini na koje možete provjeriti jesu li AirPodsi koje posjedujete originalni ili krivotvoreni, a trebat će vam tek nekoliko minuta.

Provjerite serijski broj

Najjednostavniji način da doznate jesu li vaše slušalice originalne je da provjerite serijski broj. Svaki par AirPodsa dolazi s jedinstvenim serijskim brojem, čiju vjerodostojnost možete lako provjeriti. Za početak, broj pronađite na originalnoj kutiji ili uparenom uređaju, primjerice, u postavkama na vašem iPhoneu.

Zatim posjetite Appleovu stranicu za provjeru jamstvenog pokrića i unesite serijski broj. Ako su vaše slušalice originalne, na sljedećoj će vam se stranici prikazati informacije o jamstvu. Ako su krivotvorene, ove se informacije neće prikazati.

Iskoristite svoj iPhone ili iPad

Kako biste izvršili provjeru pomoću povezanog uređaja, prvo aktivirajte Bluetooth. Stavite Airpodse pored iPhonea ili iPada. Ako su AirPodsi već upareni s vašim uređajem, trebali biste vidjeti poruku na zaslonu s informacijama o bateriji AirPodsa. Ako još nisu upareni, pojavit će se skočni prozor koji će vas pitati želite li ih upariti s uređajem.

Krivotvoreni AirPodsi neće aktivirati nijedan od ovih skočnih prozora. Pazite da su vaši AirPodsi napunjeni i da se nalaze u pripadajućoj kutijici s otvorenim poklopcem, savjetuje Digital Trends.

Pazite i prilikom kupnje

Za sigurnu kupnju preporučuje se da kupujete izravno od pouzdanih izvora poput Applea ili ovlaštenih trgovaca. Appleovi proizvodi rijetko su sniženi pa ako je cijena nerealno niska, vjerojatno je riječ o krivotvorenom proizvodu. Skromni popusti puno su češći kad je Apple u pitanju. Ako ugledate "nove" AirPodse snižene 50%, pa i više, znajte da je riječ o krivotvorini.

Pri kupnji obratite pozornost i na pakiranje. Kutija treba biti umotana u tanku foliju koja pokazuje da proizvod nije otvaran. Ako vam se čini da je proizvod otvaran, ne riskirajte.

Pročitajte više