"Svaki muškarac na Zemlji ih voli": Milkmaid haljine su veliki hit

Screenshot/Foto: TikTok/houseofcb.com/shein.com/zara.com/boohoo.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

POSLJEDNJIH nekoliko godina modni svijet svjedoči povratku mnogih trendova iz prošlosti, najčešće onih iz devedesetih i ranih dvijetisućitih, ali ovog ljeta na velika vrata vraćaju se i milkmaid haljine. Te haljine, kakve su nosile žene koje su radile na mliječnim farmama, osobito tijekom 18. i 19. stoljeća, sada se mogu vidjeti posvuda - na modnim pistama, ulicama i društvenim mrežama.

@aylaelizabeth Living in this dress all spring & summer 🌸 #milkmaiddress #milkmaid #sundress ♬ Fortnight by Taylor Swift - Tortured Poets🤍📜🎧
@houseofcbofficial If i like it, ill just grab it in another color #coquette #easter #graduation ♬ original sound - RAYMONTE

Ženstveni dizajn

Ove haljine odlikuje neformalni, ali izražajno ženstveni dizajn. Naglašavaju struk, a istovremeno imaju opušteni i fluidni donji dio. Haljine su često obogaćene detaljima poput korzeta, nabranog dekoltea i suknji A-kroja.

U modernoj interpretaciji, milkmaid haljine doživljavaju renesansu s dodatkom minimalističkih elemenata i modernih materijala, čineći ih idealnim odabirom za žene koje traže kombinaciju komfora i stila.

@__jasminenguyen

what are our thoughts on milkmaid dresses?

♬ original sound - @__jasminenguyen

Milkmaid haljine su iznimno prilagodljive i mogu se stilizirati na razne načine, ovisno o prigodi i osobnom ukusu. Za opušteniji izgled, idealno ih je kombinirati s traper ili kožnom jaknom i tenisicama. No, neki ih kombiniraju i s balerinkama za nešto elegantniji dojam.

Žene ističu da su ove haljine vrlo laskave, a neki muškarci kažu da su opsjednuti njima

Mnoge žene tvrde da su ove haljine vrlo laskave. Tiktokerica Janey izjavila je da su takve haljine predivne i da dobro stoje gotovo svima. U svom videu naglasila je da su svi muškarci s kojima je bila, a koji su je vidjeli u milkmaid haljini, bili oduševljeni. "No, zaustavljat će vas i žene na ulici", dodala je Janey i spomenula: "Male djevojčice bi mi prilazile i rekle da izgledam poput princeze."

@janeybonbon I LOVE SUNDRESSES. They make you feel like a princess with one oiece if clothing. This is a sleevless version of a milkmmaid type dress. #sundress #sundressseason #springdress ♬ original sound - janey💘

Tiktoker William Seremetis u jednom je od svojih videa podijelio da je njegova djevojka na početku veze stalno nosila milkmaid haljine. "To je način da muškarac postane opsjednut vama", istaknuo je. "Svaki muškarac na planetu Zemlji voli milkmaid haljine", dodao je.

@willyumgregory whoever invented the milkmaid sundress needs an award lmaooo @Kate ♬ original sound - William Seremetis

Mnoge žene su u komentarima ispod ovih videa podijelile svoja iskustva. "Dobijem toliko komplimenata kada obučem milkmaid haljinu", "Ovo je istina. Kada ih nosim, djeluju poput magije", "Volim milkmaid trend", "Mogu natjerati svog muža da napravi bilo što kada obučem takvu haljinu", "Mogu potvrditi da ovo funkcionira", samo su neki od komentara.

Izdvojili smo nekoliko haljina tog stila

Ispod smo izdvojili nekoliko haljina ovog stila ako poželite u garderobu dodati ovaj trenutno popularan komad. 

Haljina Adabella, House of CB, 235 eura
Haljina Adabella, House of CB, 235 eura
Haljina, Shein, 15 eura
Haljina, Zara, 29.95 eura
Haljina, boohoo, od 62 eura

Pročitajte više