"Sviđa mi se set, ali ne i cijena": Procurile fotke nadolazećeg Lego D&D seta

Foto: Instagram/lego.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SLUŽBENO predstavljanje LEGO Dungeons & Dragons seta očekuje se idućeg tjedna, 19. ožujka, ali, kako to obično biva (iako najčešće u tech industriji), fotografije kompleta su procurile. Fotografije seta objavio je profil Pick a Penguin na Instagramu.

Nekima se set prikazan na fotografiji sviđa, dok drugi smatraju da je izvorni model fana, koji je poslužio kao smjernica, bio puno bolji. Prenosimo neke od komentara s društvenih mreža.

"Ne znam što da mislim o setu", "Set je lošiji od izvornog fan modela, ali ima puno više referenci na D&D", "Ovo moram kupiti", "Još jedan set koji si ne mogu priuštiti", "Vau", "Ovo je korak unatrag, što se dogodilo?", "Sviđa mi se, ali mi se ne sviđa cijena", "Kul je, ali više mi se sviđa model fana", "Sviđa mi se, izgleda zabavno i čini mi se da dobro prenosi duh DnD-a", neki su od njih. 

Treba biti lansiran 1. travnja po cijeni od 360 eura

Također je otkriven i službeni naziv seta - LEGO Ideas 21348 Dungeons and Dragons: Red Dragon’s Tale. Sastoji se od 3745 dijelova, od kojih se izrađuje srednjovjekovna tvrđava kakvu biste i očekivali vidjeti u fantasy role-playing igri, piše 9to5Toys.

Novi set uključuje i nekoliko minifigurica, kao i stvorenja s kojima se mogu boriti. Postoji šest različitih minifigurica, a set također uključuje Beholdera, kao i Displacer Beast. Na fotkama se vidi i uvid u brick-built Gelatinous kocku i Owlbeara.

Set bi trebao biti lansiran 1. travnja s cijenom od 359.99 eura. No za službenu potvrdu najbolje je pričekati predstavljanje koje će se održati za svega tri dana. 

Pobjednički set u natjecanju održanom 2022. 

Ako vas zanima izgled modela koji je predložio fan, evo fotke: 

Foto: ideas.lego.com

Radi se o setu koji je pobijedio na natjecanju koje je Lego održao 2022. godine, potičući kreatore da predaju svoje ideje za savršeni D&D set. Nakon stotina prijava i glasovanja fanova pobjednik je postao BoltBuilds' Dragon's Keep: Journey's End.

Prilikom objave pobjednika Lego je istaknuo da će set biti dio proslave 50 godina Dungeons and Dragonsa i da "jedva čekaju vidjeti ga u rukama fanova u budućnosti". Lego je u prijašnjim priopćenjima istaknuo da model fana nije nužno konačni proizvod. 

Osim seta, liniji će se kasnije ove jeseni pridružiti i minifigure temeljene na D&D-u. Ona će uključivati 12 različitih likova iz role-placing igre, uključujući Tieflinge, druide, barde i čak Mindflayera.

Pročitajte više