Svježe je stiglo PS5 ažuriranje u beti. Evo što je novo

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SONY je danas objavio pojedinosti o najnovijem ažuriranju za PlayStation 5, no kako se trenutno testira beta verzija, ovo ažuriranje nije dostupno svima. Ažuriranje je dostupno pojedincima u SAD-u, Kanadi, Japanu, Ujedinjenom Kraljevstvu, Njemačkoj i Francuskoj, piše Gaming Bible.

Sony je izjavio da će svi sudionici tijekom dana biti obaviješteni o tome kad će ažuriranje biti spremno za preuzimanje. Očekuje se da će ažuriranje biti globalno dostupno u sljedećih nekoliko mjeseci. S obzirom na to da je u pitanju beta testiranje, moguće su promjene ovisno o rezultatima.

Što je novo?

Prva promjena odnosi se na DualSense kontroler. Njegov ugrađeni mikrofon i zvučnici bit će unaprijeđeni te će kontroler moći reproducirati zvukove veće glasnoće. Zvukovi igre i razgovori stoga će biti jasniji.

Poboljšanje dolazi i u polju smanjenja buke pomoću umjetne inteligencije. Pozadinska će se buka smanjiti prilikom pritiskanja tipki i igre sa zvukom, što rezultira puno čišćim zvukom i razgovorom.

Igrači koji gledaju dijeljeni zaslon moći će koristiti pokazivače i emotikone za interakciju. Moći će pomicati pokazivač, označavati lokaciju, crtati linije ili isticati određene objekte. Za korištenje ove značajke i voditelj i gledatelj igre moraju imati instaliranu beta verziju.

Konačno, nakon ažuriranja moći ćete prilagoditi svjetlinu indikatora napajanja na svojem PlayStationu 5. Moći ćete odabrati tamno, srednje i standardno.

Pročitajte više