Svoj kućni ured možete smjestiti u ormar. Evo kako to izvesti

Foto: emmezeta/ikea.com/pevex.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

RAD od kuće nije ništa novo, a mnogi koji tako rade uvijek se trude unaprijediti svoj radni prostor. Optimalno je imati određeni kutak u domu za rad, no mnogi smatraju kako nemaju dovoljno mjesta. Ali uz malo mašte možete stvoriti kućni ured i u najmanjim domovima.

Sakrijte ured iza vrata ormara

Korištenje ormara za stvaranje ureda je sve popularnije. Ideja je da ormar, čiji vam donji dio ostavlja mjesta za noge, prenamijenite u skriveni uredski prostor. Na kraju radnog vremena, svoj ured jednostavno zatvorite. Mnoge je ormare lako prilagoditi jednostavnim skidanjem i postavljanjem polica, tako da je ovo rješenje zaista jako jednostavno ako imate nešto slobodnog mjesta u ormaru.

Ormar s kliznim vratima, Emmezeta, 799.90 eura
Ormar Pax/Hasvik, IKEA, 364 eura

Pametno koristite boje

Zgodna je ideja ured u ormaru obojiti drugom bojom, savjetuje Livingetc. Dosadne neutralne boje i oštra fluorescentna rasvjeta mogu ostati u uredu, ali vaš kućni ured prilika je da budete hrabri i razigrani. Odaberite boje za kućni ured koje će vas osvježiti i inspirirati te odražavati vaš osobni stil.

Koristite sklopivi stol

Ako vam se ne sviđa ideja s ormarom ili jednostavno nemate mjesta, uložite u preklopni stol. Preklopni stolovi su izvrsni kada gradite kućni ured u uskom prostoru. Najbolje je da vaš stol bude dovoljno velik da možete udobno raditi na njemu i da vas ne ometaju hrpe papira ili uredskog materijala. Kad ste gotovi, sklopite ga i zaboravite na posao.

Sklopivi stol Ivar, IKEA, 304 eura

Koristite prozore i u zatvorenom

Ako želite transformirati dio otvorenog prostora ili prolaza bez blokiranja svjetla, uvijek možete razmisliti o unošenju staklenih pregrada ili zamjeni nenosivih zidova prozorima. Tako će soba dobiti puno svjetla i neće djelovati skučeno. Za dodatnu privatnost, uvijek možete dodati zavjese koje ćete koristiti po potrebi.

Uski prozor, Pevex, 92.77 eura

Iskoristite ugradbeni namještaj

Ugradbeni namještaj rađen po mjeri uvijek je dobro rješenje. Primjerice, dva ormara koja se protežu od zida do stropa, a koji su povezani stolom, izgledat će skladno, a pružit će dovoljno prostora za pohranu bez da zauzimaju previše prostora.

Isto tako, ugradbeni ormar možete iskoristiti isto kao i klasični ormar. Jednostavno jednu veću policu prenamijenite u stol i to je to.

Osigurajte dobru rasvjetu

Kvaliteta rasvjete u vašem kućnom uredu je važna, pogotovo ako ste svoj ured smjestili u ormar u kojemu rasvjeta može predstavljati problem. Možete iskoristiti jednostavnu stolnu lampu ili pak montirati rasvjetno tijelo na zid ili pored stola.

Lampica za radni stol Svallet, IKEA, 3.49 eura
Zidna lampa Hira, Emmezeta, 30.52 eura

Iskoristite one nezgodne prostore u domu

Većina ljudi u svojim domovima ima neki teško iskoristiv prostor koji često ostane zanemaren. Dobar primjer je prostor ispod stepenica. Zašto ga ne iskoristite za ured? Iskoristite širinu prostora za stol ili police, za dodatno skladištenje i, ako je moguće, dodajte klizna vrata kako biste sakrili svoj kućni dok ga ne koristite.

Klizna vrata Skytta/Hokksund, IKEA, 695 eura
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.