Procurili detalji o novom Nintendo Switchu 2

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PREMA izvješću španjolske gejming web stranice Vandal, kultni klizni "klik" mehanizam Joy-Con kontrolera na Switchu 2 mogao bi biti zamijenjen magnetskim pričvršćivanjem.

Izvješće ističe da bi ovaj novi dizajn mogao otežati kompatibilnost Switcha 2 s postojećim Joy-Con kontrolerima. Međutim, postoji mogućnost da će se ponuditi opcionalni magnetski podlošci koji bi omogućili starijim Joy-Con kontrolerima da se povežu s magnetskim priključnim točkama novog sustava. Također se navodi da bi trenutni Switch Pro kontroleri, koji se fizički ne spajaju na Switch, trebali biti potpuno kompatibilni sa Switchom 2.

Switch 2 će biti "veći od Switcha, iako neće dosegnuti veličinu Steam Decka"

Vandal je izvijestio da su neimenovani proizvođači dodataka i perifernih uređaja navodno dobili uvid u novu konzolu preko neprozirne kutije. Ova kutija je korištena kako bi se tajnost dizajna očuvala, ali je istovremeno pružila osnovne informacije o dimenzijama uređaja. Prema tim izvorima, Switch 2 će biti "veći od Switcha, iako neće dosegnuti veličinu Steam Decka".

Vandal je već 2021. godine precizno izvijestio o nekim ranim detaljima Switch OLED dizajna, što daje određenu vjerodostojnost novim izvješćima o Switchu 2 s iste platforme.

Pročitajte više