Talijan otkrio kako odabrati najbolju tjesteninu u trgovini. Mnogi pišu: Hvala ti

Screenshot: TikTok

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ALESSIO I JESSI PASINI popularan su talijansko-američki par koji živi u SAD-u te putem svojih društvenih mreža često dijele isječke iz svog života, ali i kulturološke razlike. Na TikToku ih prati 1.9 milijuna ljudi dok na Instagramu imaju preko 700 tisuća pratitelja. 

Alessio često u kratkim videima naglašava razliku između američke i talijanske hrane te dijeli savjete o kvalitetnoj hrani i namirnicama. Upravo je takav jedan od posljednjih videa koje je podijelio na njihovom TikTok kanalu, a koji je u samo dva dana prikupio preko 874 tisuća pregleda i mnoštvo komentara. 

@thepasinis

How to tell good pasta from bad pasta and find the best pasta at the grocery store!

♬ original sound - Jessi & Alessio

"Marka nije važna"

U videu je ispred sebe stavio četiri različite vrste tjestenine i rekao da onu koja je žute boje treba preskočiti i dodatno pojasnio zašto. "Nemojte kupiti tjesteninu ove boje", kaže on.

Pojasnio je da treba razlikovati onu tjesteninu izrađenu od cjelovite pšenice kao i onu s jajima i ne pomiješati s onima za koje kaže da ne treba kupiti, a zbog boje. One će biti smeđe i žute bez obzira na sve. "Ovo pravilo se ne odnosi na njih", pojašnjava. 

Na koncu pokaže suhu tjesteninu kakvu treba pronaći u trgovini i kupiti. "Potražite tjesteninu boje slonovače", kaže u videu. Također se dotaknuo natpisa na pakiranjima i marki te rekao da marke nisu toliko važne te da treba pročitati natpis na pakiranju da vidite koliko dugo se tjestenina sušila i na kojoj temperaturi. "Tjestenina se treba sušiti dva do tri dana na 35 do 45 stupnjeva", kaže on. 

Mnogi su mu zahvalili na ovom videu

Video je prikupio mnoštvo komentara. "Ne sjećam se da sam u trgovini vidio tjesteninu boje slonovače", "Hvala, Alessio, upravo sam bacio 80% svoje tjestenine u smeće. Sada idemo na lekciju o maslinovom ulju", "Ne mogu reći je li doista stručnjak za tjesteninu ili je samo iznimno ponosan Talijan", "Ovo je jako korisno, hvala ti", "Ja kupim najjeftiniju", "Dobro za znati, hvala ti", "Ovo je edukativno, hvala ti", neki su od njih. 

Obišao je nekoliko američkih trgovina i pokazao primjere tjestenine koju bi kupio

S obzirom na to da je ovaj video postao popularan u kratkom roku, Alessio je napravio još jedan o tjestenini u trgovini. Otišao je u nekoliko američkih trgovina i dotaknuo se marki tjestenina i dao savjete kako se odlučiti na kupnju. "Ovu bih kupio samo zbog boje", kaže dok drži špagete robne marke i dodaje da ne zna je li dobra jer ne piše koliko se dugo sušila. Pogledajte što još kaže u videu:

@thepasinis

Which pasta brands to buy at all of the grocery stores

♬ original sound - Jessi & Alessio

"Konačno Talijani šire ne samo ljubav nego i znanje o hrani! Samo nastavite", "Savjet koji mijenja život, ne šalim se", "Volim ovakve videe", "Sada o espressu", "Ovo se čini kao previše posla", "Ovo su stvarno sjajne informacije", neki su od komentara na taj zadnji video. 

Pročitajte više