Talijanske tvrtke za proizvodnju odjeće žele mijenjati raspored sezonskih rasprodaja

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

KASNIJA, dulja ljeta i blaže zime u Italiji potaknuli su dva najveća prodavača odjeće da zatraže kasniji rok za uvođenje sezonskih popusta. Trgovci odjećom često nastoje smanjiti cijene neprodanih zaliha kako bi očistili svoje police za nadolazeću sezonu, piše Reuters.

O vremenu sezonskog sniženja cijena u Italiji odlučuju regionalne vlasti nakon savjetovanja s maloprodajnim udrugama. Trgovci u Italiji počeli su snižavati ljetnu odjeću početkom srpnja, a zimsku odjeću početkom siječnja.

No OVS (OVS.MI) i Pianoforte Holding rekli su da bi ovogodišnja ljetna sniženja trebala biti odgođena jer kišno vrijeme znači da kupci odgađaju kupovinu ljetne odjeće.

"Godišnja doba su se promijenila i moramo uskladiti kalendar prodaje s novim klimatskim obrascima", rekao je Gianluigi Cimmino, izvršni direktor Pianoforte Holdinga, koji posjeduje maloprodaju donjeg rublja i kupaćih kostima Yamamay i proizvođača ručnih torbica Carpisa. Cimmino je rekao da je tražio da se ljetna rasprodaja odgodi za sredinu srpnja.

Pročitajte više