Telekom tvrtka u Njemačkoj ukinula plaćanje gotovinom u trgovinama

Foto: pexels

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NAKON što je njemački tehnološki lanac Gravis, koji blisko surađuje s Appleom, od 16. siječnja prestao primjenjivati gotovinska plaćanja, sad to čini i njemačka telekom tvrtka Freenet.

Od veljače kupci u trgovinama Freeneta vjerojatno više neće moći koristiti gotovinu. Na izlogu trgovine nalazi se poruka s informacijom da podružnica Freeneta u Berlinu ubuduće više neće primati gotovinu, piše Fenix Magazin.

Podružnica je svoju odluku obrazložila činjenicom da je plaćanje bez gotovine bolje za okoliš, higijenskije u kontaktu i sigurnije za sve uključene. Trgovine će prihvaćati Girocard, Mastercard, Visa i American Express kartice.

Glasnogovornik tvrtke potvrdio je za Inside Digital da će gotovina biti ukinuta u trgovinama. To ne utječe na neovisne trgovce koji nude Freenet proizvode.

Nijemci odbijaju samo bezgotovinsko plaćanje u barovima i kafićima

Trend plaćanja karticom u barovima i kafićima već je prisutan u skandinavskim zemljama. U Kopenhagenu, Stockholmu ili Oslu mnogi kafići i barovi više ne prihvaćaju gotovinu. I u Njemačkoj je sve više tvrtki koje prihvaćaju samo bezgotovinsko plaćanje. No Nijemci to odbijaju. Njemački ProSieben je proveo anketu te utvrdio kako su Nijemci protiv isključivog plaćanja karticama u kafićima i barovima.

Pročitajte više