Tim Cook: Postoji mnogo razloga za kupnju sata čak i bez senzora za kisik

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PATENTNI sukob između Applea i Masima još uvijek traje. Trenutačno Apple prodaje Apple Watch Series 9 i Ultra 2 u Sjedinjenim Državama, ali s onemogućenom kontroverznom značajkom za mjerenje kisika u krvi.

U nedavnom intervjuu izvršni direktor Applea Tim Cook izjavio je da tvrtka nema namjeru licencirati Masimovu tehnologiju i da će nastaviti s pravnom borbom. Tim ističe da je Apple usredotočen na žalbu protiv odluke ITC-ja.

Nakon objave financijskih rezultata za prvo tromjesečje 2024. Tim Cook izjavio je u intervjuu za CNBC da postoji niz razloga za kupnju Apple Watcha, osim značajke kisika u krvi.

"Usredotočeni smo na žalbu", izjavio je Tim, prema AppleInsideru. "Postoje brojni razlozi za kupnju sata, čak i bez senzora za kisik."

Mnogi će biti nezadovoljni

Unatoč pretpostavkama koje su sugerirale ovakav scenarij, tvrtka do sada nije službeno dala takvu javnu izjavu. Ovom odlukom će biti mnogo nezadovoljnih jer je praćenje razine kisika u krvi bilo značajka koja je mnoge ljude diljem svijeta potaknula na kupnju Apple sata.

Apple Watch Series 9 i Ultra 2 privremeno su uklonjeni s Appleove web stranice i trgovina u prosincu. U fiskalnom prvom tromjesečju 2024. kategorija nosivih uređaja, kućanstva i dodataka Applea ostvarila je prihod od 11.95 milijardi dolara, premašujući očekivanja od 11.39 milijardi dolara.

Kako prenosi 9to5Mac, izvršni direktor tvrtke Masimo Joe Kiani izjavio je ranije da Apple još nije pokrenuo "ozbiljne razgovore o nagodbi" s Masimom. Kiani je izrazio otvorenost tvrtke Masimo za pregovore, ali je naglasio da je za tango potrebno dvoje.

Pročitajte više