Tražite povoljan pametni telefon? Na ovaj nećete izdvojiti ni 70 eura

Foto: motorola.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

MOTOROLA je predstavila Moto E14, povoljan Android Go uređaj koji dolazi kao nadogradnja prošlogodišnjeg modela Moto E13. Android Go je lagana verzija Android operativnog sustava, optimizirana za uređaje s manjim performansama i ograničenom memorijom, te je dobar za nezahtjevne korisnike.

Očekuje se da će biti dostupan ovo ljeto

Motorola Moto E14 koristi Unisoc T606 čipset s 2 GB RAM-a, ograničen je na pokretanje Android 14 Go Editiona. Postoji utor za microSD karticu, tako da kapacitet memorije ne bi trebao predstavljati problem.

Zaslon ima 6.56-inčni IPS LCD panel s HD+ rezolucijom uz brzinu osvježavanja od 90 Hz i Gorilla Glass 3 zaštitu. Što se tiče vodootpornosti, uređaj je ocijenjen s IP52. Baterija Moto E14 ima kapacitet od 5000 mAh i podržava punjenje od 15 W, što je povećanje od 50% u odnosu na prošlogodišnji model.

Kamera nije dobila unaprjeđenje u odnosu na prošlogodišnji model. Stražnja kamera ima 13 MP, a prednja 5 MP. Moto E14 ima 3.5 mm priključak za slušalice i jedan zvučnik s Dolby Atmosom. Telefon podržava 4 G i Bluetooth 5.0 te ima mjesta za dvije SIM kartice.

Postoji samo jedna konfiguracija memorije, 2/64 GB, i tri opcije boja: Pastel Green, Pastel Purple i Graphite Gray. U ovom trenutku nije poznata cijena za naše tržište, no u SAD-u košta 70 dolara, što je oko 65 eura. Prema informacijama na britanskom Amazonu, mobitel bi trebao biti dostupan u Europi 1. kolovoza.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.