"Treba je spaliti na lijepom mjestu": Terapijska knjiga sve je popularnija, evo zašto

Screenshot/Foto: TikTok/amazon.de

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SVI koji su pogledali Mean Girls, a znamo da vas je mnogo, jako dobro znaju što je Burn Book. Zanimljivo je što Burn Book doista postoji, a dobra vijest je da je puno benigniji od filmskog. Knjiga Burn After Writing služi zdravom izražavanju pozitivnih i negativnih emocija, bolnih uspomena... A nakon što ih zapišete, ideja je da spalite te stranice i oslobodite se svega.

"Samo je se riješite"

Danas puno toga priznajemo na društvenim mrežama. One su postale poput dnevnika koje smo nekoć popunjavali i čuvali skrivene, pa i iza lokota i ključa s kojima su redovito dolazili. Burn After Writing nastoji vratiti to vrijeme, no bez rizika da će itko ikad naći što ste napisali. Jer svaku stranicu nakon toga palite.

"Ovo je poput terapije. Ova knjiga je o vama i samo za vas", stoji u opisu ovog videa. "Zapišite svoje najmračnije tajne, promislite o teškim pitanjima i razmišljajte. Kad ste gotovi, samo je se riješite."

@timesreads Write. Burn. Repeat. We love this Burn after Writing journal that’s like a little therapy session. A book that’s about you, just for you. #booktok #learningisfun #fyp ♬ The French Library - Franz Gordon

Društvene mreže pune su videa na kojima vidimo korisnike, najčešće žene, kako pale ovu knjigu nakon korištenja.

@tuvaliandersson 🤝 #burnafterwriting #fyp #foryou #pastlife ♬ original sound - favsoundds
@ladycheleslightwork #burnafterwriting ♬ original sound - Lady Chele’s Lightwork

"Imam je, ali ne vjerujem da ću je spaliti", "Skoro sam gotova sa svojom", "Treba je spaliti na nekom lijepom mjestu", "Sviđa mi se terapijski simbolizam paljenja knjige", "Svoju ću do kraja spaliti kad je završim i plakat ću da sve izbacim iz sebe", piše u brojnim komentarima.

Nesvakidašnja knjiga za samopomoć

Autorica Burn After Writing je Sharon Jones, koja je prvu verziju ove knjige objavila još 2015. Zahvaljujući velikoj popularnosti, danas imamo više verzija ove knjige, točnije dolaze u različitim koricama kako bi svatko pronašao onu za sebe, a moguće je kupiti i verziju sa spiralnim uvezom.

U knjizi odgovarate na brojna pitanja i rješavate zadatke. Primjerice, trebate nabrojati tri stvari koje trebate pustiti, opisati svoju budućnost u tri riječi, prisjetiti se glazbe kakvu ste voljeli kao dijete, prve stvari koju ste kupili vlastitim novcem...

Burn After Writing, Amazon, od 8.82 eura (66.45 kn)

Cilj Burn After Writing je mentalno oslobođenje, smirenje. Možemo reći da je u pitanju knjiga za samopomoć. Dostupna je u većini knjižara, kao i na Amazonu gdje možete pronaći i najviše varijanti ove knjige kako bi pristajale vašem raspoloženju. 

Burn After Writing, 15.44 eura (116.33 kn)
Burn After Writing, 13.60 eura (102.46 kn)
Burn After Writing, Amazon, 15.61 euro (117.61 kn)

Pročitajte više