Trebate li organizirati svoje namirnice na blagajni? Mnogi ljudi to rade

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NA TIKTOKU smo slučajno naišli na video u kojem je jedna žena podijelila svoj način organizacije namirnica na blagajni vjerujući da je jedina koja to radi.

@erynnkates I 100% forced cody to do this and I 100% cut the sound short but you get the point #HoldMyMilk #momsoftiktokk #groceryshopping #sociopath ♬ good 4 u - Olivia Rodrigo

Međutim, mnogi su u komentarima rekli da i oni to čine te su podijelili svoje metode: "Teške stvari naprijed, sve hladno zajedno na kraju pa jaja, kruh i slično", "Ovo radim i ja! Grupiram sve zajedno tako da se lakše raspakira, a hladne stvari ostaju hladne s drugim hladnim stvarima", "Kutije s kutijama, povrće/voće, pa kruh. Prvo velike glomazne/teške stvari kako bi mogle biti na dnu vrećice. Kruh i jaja uvijek idu zadnji tako da se stave na vrh i ne razbiju se", "Moji idu po kategorijama: hladnjak, zamrzivač, kabinet itd".

Na Redditu i Twitteru se također povela rasprava oko ove teme. Jedni svoje namirnice organiziraju prema temperaturi, dok drugi svoje proizvode organiziraju uzimajući u obzir težinu i osjetljivost kako bi postigli optimalno pakiranje.

Postoji jasno pravilo

Bryanna Cappadona, urednica portala Today, iznijela je nekoliko savjeta koje je prikupila tijekom gotovo desetljeća rada kao blagajnica.

"Što se tiče organiziranja namirnica na pokretnoj traci, postoji očigledno pravilo: Počnite s težim predmetima (konzerve, cijele lubenice, velike boce vode itd.), završite s lakšima (jaja, kruh)", napomenula je. "No, kad je riječ o pakiranju u vrećice, mislim da kada počnemo razmišljati o stavljanju sličnih predmeta zajedno, zanemarujemo raspodjelu težine i vrećice se mogu pokidati."

"Ne držite limenke zajedno u vrećici, već ih jednostavno stavite s drugim suhim namirnicama ispod ili između kutija sa žitaricama", dodala je. "Kad razgovaramo o suhim i svježim namirnicama, to je važno za voće i povrće - hladnije namirnice (poput brokule, zelene salate) ne bi trebale biti zajedno sa suhim namirnicama (banane, krumpiri)".

Organizirate li vi namirnice na blagajni ili ih samo vadite nasumično iz košare? Odgovorite nam niže u anketi.

Pročitajte više