U Emmezeti smo našli povoljniji duplić popularne dizajnerske rasvjete

Foto: Index/moooi.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PROŠLI tjedan posjetili smo Emmezetu u potrazi za božićnim ukrasima, ali su nam tom prilikom za oko zapele visilice koje su bile izložene na par mjesta u trgovini. Zapele su nam za oko jer su nam prije svega lijepe, ali isto tako podsjetile su nas na jedne dizajnerske - Moooi Random Light II. 

Ovu dizajnersku visilicu dizajnirao je Bertjan Pot, a Moooi ju je lansirao "davne" 2002. godine. Random Light odmah je postao bestseler brenda, što i ne čudi jer odašilje osjećaj jednostavnosti, mekoće i lakoće te se lako može uklopiti u većinu interijera. Iako je prošlo već dvadesetak godina od lansiranja, Random Light je i dalje privlačan, ali i ažuriran nakon svog prvotnog lansiranja, od tuda i ime Random Light II. 

Moooi Random Light II, od 696 eura (5244.02 kn)

Zanimljiv je i proces izrade, naime pređa ocijeđene smole se nasumično omota oko napuhane lopte za plažu stvarajući "prozirnu" 3D tkaninu. Lopta se potom ispuhuje i izvlači. Na kraju taj okvir postaje gotov proizvod. Ova visilica dolazi u dvije boje (crnoj i bijeloj) te šest veličina, a cijena joj se kreće od 696 eura pa sve do 2450 eura. 

Povoljniji duplić

Emmezetina verzija je naravno povoljnija i dolazi u bijeloj boji. Njihove viseće svjetiljke Madras su izrađene od kombinacije ratana i metala, ali svojim izgledom neodoljivo podsjećaju na Moooijev Random Light. Dolaze u dvije dimenzije - cijena manjoj je 39.82 eura, a većoj 52.09 eura. Možete ih vidjeti i u njihovoj internetskoj trgovini ovdje

Pročitajte više