U nedjelju prošećite zagrebačkom Ilicom i posjetite Q'Art festival

Foto: Press

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

U SKLOPU Adventa u Zagrebu ove će se nedjelje održati zimsko izdanje poznatog uličnog festivala - Projekt Ilica: Q'Art. Festival će se održati 18. prosinca od 8 do 16 sati, od Frankopanske do Krajiške.

Projekt okuplja razne zagrebačke udruge u sklopu festivala DAR MAR te ispunjava Ilicu raznovrsnom umjetničkom ponudom, ali i humanitarnim karakterom.

Osim toga, ovog prosinca Q'Art će darivati svoje posjetitelje pa će tako svatko tko obiđe sve humanitarne udruge koje sudjeluju na festivalu dobiti poklon.

Darivanje

Da bi sudjelovali u darivanju, posjetitelji trebaju uzeti svoju karticu za žigove u dućanu Zagreb Crafts, Ilica 49, i na dan festivala obići sve humanitarne udruge, čuti i vidjeti što oni rade za naše društvo i specifične osjetljive skupine, dobiti žig od njih i kada skupe sve žigove, otići natrag u Obrtnički prolaz po dar. 

Iz Projekta Q'Art napominju da su darovi različiti jer sudjeluju svi iz njihove zajednice, od dućana, izlagača, muzeja, umjetnika do OPG-ova.

Na festivalu će studenti TTF-a inspirirani zimskim snovima pripremiti modele od napuštenih i odbačenih odjevnih predmeta koje su u suradnji sa Zagrebačkom Čistoćom i Zagrebačkim holdingom prikupili tijekom jeseni. Dio odjeće će biti proslijeđen u organizaciju Humana Nova gdje će se preoblikovati u neke nove predmete koji će također biti predstavljeni kroz reviju, a moći će ih se i kupiti na festivalu zajednice.

Mladi umjetnici Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu će se i ovog puta predstaviti svojim umjetničkim radovima.

Q'Art se odvija već šestu godinu zaredom

Projekt Ilica: Q'Art je kolektivni multidisciplinarni projekt-akcija koji kroz društvene prakse, akcionizam, community art i public art postaje pokretač društvenog, ekološkog, estetskog i poetskog angažmana, a pokrenuli su ga umjetnici Ivana Nikolić i Aleksandar Battista Ilić.

Projekt je započeo 2000. godine, a u ovoj aktivnoj festivalskoj formi se odvija već šestu godinu zaredom i bavi se transformacijom napuštenih javnih prostora u središtu Zagreba, odnosno u njegovoj glavnoj ulici Ilici. Cilj je dugoročno promijeniti urbano iskustvo kroz društveno djelovanje umjetnika, udruga, sveučilišta, obrta i građana unutar zajednice.

Sve izlagače, ponudu i što će se moći razgledati i kupiti na festivalu možete vidjeti ovdje

Pročitajte više