Neka ispijanje kave bude poseban ritual. Uredite svoju kuhinju u stilu kafića

Foto: emmezeta.hr/zarahome.com/dm.hr/ikea.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SVIĐA li vam se cafécore stil uređenja? Već je popularan u dnevnim boravcima, no jednako dobro, a možda i bolje, funkcionira u kuhinji. Ovo je stil koji je zapravo vrlo jednostavno primijeniti. Tek nekoliko promjena može vašu kuhinju pretvoriti u vašu osobnu kavanu.

>> Cafécore je novi hit u uređenju doma. Evo kako ga postići

Birajte police umjesto ormarića

Umjesto masivnih zidnih ormara koji zauzimaju prostor, za cafécore stil odlučite se za police kako biste bolje prikazali kolekcije posuđa, ukrasnih predmeta i svjetiljki. Baš kao u kafiću. Barem jedan zid neka ima police umjesto ormarića. Na njih stavite lijepe šalice za kavu, keramičke tanjure i kave, savjetuje Livingetc.

Šalica za kavu, Emmezeta, 1.99 eura
Bežična lampica, Zara Home. 48.99 eura

Pobrinite se za udobna sjedala

Kafići uvijek imaju najudobnija sjedala. Kožne stolice u koje je lako utonuti, stolovi koji svaki zalogaj hrane čine vrhunskim iskustvom... Sve to vas poziva da sjednete i uživate u iskustvu. Ako vam prostor to dopušta, stvorite takav prostor u svojoj kuhinji, makar zamijenili samo jednu stolicu u kojoj ćete ispijati svoju jutarnju kavu.

Drveni naslonjač s odvojivim jastukom, Zara Home, 349 eura

Stvorite prostor samo za kavu

Izdvojite kutak u kuhinji koji će biti rezerviran za aparate za kavu, kapsule i zrna kave, paketiće instant-kave, kao i sve ostalo što vam je kao kavoljupcu drago. Idealno je da taj prostor bude jedan kuhinjski ormarić. Slobodno u prostor uključite i svijeću s mirisom kave ili nekim drugim gurmanskim mirisom koji vas asocira na omiljeni kafić.

Kuhalo za kavu, 6 šalica, 21.99 eura
Mirisna svijeća, vanilija i smeđi šećer, dm, 7.55 eura

Unesite zavjese

Zavjese su sjajan način da uz minimalan napor unesete ugođaj kafića u svoju kuhinju. Prozirne zavjese odlične su za unošenje ovog efekta bez da žrtvujete svjetlo. Zavjese u kafićima obično su kratke, odnosno idu do prozorske daske, a ne do poda. Držači su obično od mjedi. O boji zavjesa odlučujete sami, no zgodno je ako se slažu s bojama namještaja.

Kratke zavjese, IKEA, 3.99 eura

Pročitajte više