"Nemam račun za kaput koji sam kupio prije 2 mjeseca": Kupca optužili za krađu u Zari

Screenshot: TikTok

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ZAPOSLENICI Zare okrivili su kupca da je kaput koji je nosio dok je obavljao kupovinu ukrao iz njihove trgovine. Tiktoker Jack (@canigetamcpicktwo) je u kratkom viralnom videu zabilježio trenutak ulaska u Zaru, obučen u sivu majicu s kapuljačom, smeđi kaput i crne sunčane naočale.

Nekoliko trenutaka nakon ulaska osiguranje Zare ga je okružilo, a jedan od zaštitara je držao isti smeđi kaput kakav je nosio. Zaposlenik Zare je zatim detaljno pregledao kaput, pažljivo skenirajući unutarnju oznaku. Na kraju videa Jack je ispraćen do stražnjeg dijela trgovine.

@canigetamcpicktwo

no sry i dont have a receipt for a coat i bought 2 months ago

♬ Never Lose Me - Flo Milli

Tekst iznad videa glasi: "Ovo je znak da ne nosite Zarinu odjeću u Zari", a u naslovu je dodao: "Ne, oprostite, nemam račun za ovaj kaput koji sam kupio prije 2 mjeseca."

Video je izazvao živu raspravu, s gledateljima koji su izrazili svoje frustracije zbog situacije te pokazali solidarnost s Jackom.

Jedan korisnik je komentirao: "Rekao bih im da pregledaju sigurnosnu snimku, a zatim im rekao da će ih kontaktirati moj odvjetnik." Na to je Jack odgovorio: "Da, ali oni su bili kao, mi ovo ne radimo tako..."

Ostali korisnici su sugerirali Jacku da zatraži snimke sigurnosnih kamera. Jedan tiktoker je pitao: "Zar ne mogu provjeriti svoje kamere i vidjeti da ste ga imali kad ste ušli?" No, Jack tvrdi da je osoblje Zare to odbilo, rekavši: "Nisu se ni potrudili."

Drugi su imali slična iskustva

Drugi su korisnici dijelili slična iskustva. "Ovo mi se dogodilo u Sephori. Vidjeli su me s vlastitim sjajilom za usne u ruci i optužili me da sam ga ukrala", "Ovo mi se dogodilo u Parizu u Zari i nisam znao francuski! Morao sam pokazati slike sa svog telefona da sam ga kupio prije 3 dana! Bilo je suludo!", "Oh, nešto slično mi se dogodilo na ovoj lokaciji, tip me istjerao kroz vrata i tražio da mu pokažem dokaz odmah nakon što sam platio."

Mnogi su u komentarima pisali i da im je upravo ovo jedan od najvećih strahova: "Doslovno moja najgora noćna mora jer mi je 90 posto garderobe iz Zare", "Uvijek se bojim da će mi se to dogoditi", "Doslovno na ovo uvijek pomislim kad uđem u bilo koju trgovinu."

Pročitajte više