Vedrim bojama je mjesto u spavaćoj sobi. Evo koje dizajneri interijera izdvajaju

Foto: hm.com/zarahome.com/sinsay.com/amazon.de

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ODABIR vedrih boja za spavaću sobu može se činiti neobičnim. Spavaća soba je ipak mjesto opuštanja. No, nisu samo neutralne boje opuštajuće. Ako ste ljubitelji jarkih boja, ne morate ih se odreći u spavaćoj sobi. U nastavku donosimo šest vedrih boja uz koje nećete teže zaspati te savjete s kojim ih je bojama najbolje kombinirati.

Boja kadulje

Zelena boja je inače poznata kao umirujuća, ali važno je obratiti pozornost na nijansu kako biste postigli željeni učinak. Dizajnerica interijera Roisin Lafferty za Livingetc pojašnjava kako ne treba ubacivati jarke boje bez da je uravnotežite s nježnijom: "Uvijek postoji tanka granica između neugodnog sukoba boja i kombiniranja boja koje ne idu nužno zajedno, ali stvaraju harmoniju."

Primjerice, boji kadulje voli kao kontrast dodati crvenu boju. Soba je vedra zahvaljujući jednoj i drugoj boji, ali prigušena kadulja crvenu čini manje agresivnom.

Zelena jastučnica, H&M, 7.99 eura
Dvije košare za pohranu, H&M, 15.99 eura

Boja senfa

Snažna senf žuta boja odlično izgleda uparena s tamno plavom bojom. Ovaj kontrast smiruje jarku žutu koja neće djelovati napadno. Dizajnerica interijera i osnivačica studija Le Whit, Corey Kingston, rekla je kako tamno plava odlično umiruje, ali čak ni ona ne bi toliko dobro izgledala bez jarko žutih detalja.

Žuti pokrivač, H&M, 79.99 eura
Komplet žutih jastučnica, Amazon, cijena na sniženju je 14.84 eura

Ružičasta

Ružičasta trenutno doživljava renesansu, a mnogi je biraju umjesto neutralnih bež nijansi. Ružičasta je savršena za spavaću sobu jer djeluje vedro, ali ne pretjerano. Nije previše dominantna, a ugodna je za oči kad se probudite. Dizajneri je vole koristiti u sivoj ili nježnoj varijanti.

Ružičasti tepih, Sinsay, 10.99 eura
Jastučić u obliku srca, Sinsay, 3.49 eura

Grimizna crvena

Ova nijansa crvene nije agresivna kao mnoge druge, a upravo ova nijansa, kao i ružičasta, trenutno doživljava renesansu zahvaljujući svojoj vedrini, ali i neutralnosti. Ashley Ferguson iz Ashley Ferguson Interiors je rekla: "Mislim da crvena ima odvažnu, mračnu i seksi vibru, što je čini savršenim izborom za spavaću sobu."

Grimizna posteljina, Amazon, cijena na sniženju je od 31.99 eura

Terakota

Terakota je topla, a odvažna i duboka nijansa koja podsjeća na sunčane odmore. Opuštajuća je i podiže raspoloženje, stoga je savršena nijansa za spavaću sobu.

Naslonjač, Zara Home, 2100 eura
Terakota pokrivač, Zara Home, od 48.99 eura

Nebesko plava

Nebesko plava je umirujuća boja koja podiže raspoloženje i olakšava razbuđivanje. Bez obzira na to kakvo je vrijeme vani, uvijek će izgledati sunčano kad otvorite oči. Odlično izgleda u kombinaciji s ružičastom.

Komplet pamučne posteljine, Sinsay, 14.99 eura
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.