Veliki povratak adidasovog kultnog modela tenisica

Screenshot/Foto: TikTok/adidas.com/asphaltgold.com/footshop.hr/endclothing.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ADIDAS dominira posljednjih nekoliko sezona svojom obućom, od Samba i Gazelle do Campus i drugih popularnih retro modela koji su doživjeli pravi procvat. Sve to ide ruku pod ruku s Y2K trendom koji ne pokazuje znakove usporavanja. Sada se čini da još jedan retro model ove marke doživljava svoj trenutak - radi se o SL 72.

Zajedničko svim navedenim stilovima je sportska pozadina. Samba je prvi put proizvedena 1949. godine kako bi omogućila nogometašima treninge na tvrdom tlu. Gazelle su, pak, izdane 1966. godine i prvotno su bile namijenjene treninzima, a kasnije su redizajnirane za igranje rukometa u dvoranama.

Tijekom Olimpijskih igara 1972., adidas je predstavio laganu trkaću siluetu SL 72. Tenisice su se odlikovale inovativnim značajkama jastučenja i trakcije, postigavši značajno smanjenje težine.

Mogle su se vidjeti na nogama Belle Hadid, Alexe Chung i drugih

Kako moda često reciklira trendove, sada je adidasov model SL 72 ponovno u središtu pažnje. Ove tenisice mogu se u posljednje vrijeme vidjeti na nogama mnogih, od običnih ljudi i modnih influencera do slavnih osoba.

Bella Hadid, poznata po svom besprijekornom stilu, viđena je krajem veljače na ulicama New Yorka u opuštenom modnom izdanju koje je uključivalo ovaj model tenisica, traperice, bijelu majicu i kožnu jaknu. Bella je inače velika obožavateljica adidasovih tenisica i često ju se može vidjeti kako nosi razne modele.

Alexa Chung je također viđena kako nosi model SL 72 krajem prošle godine, kao i nekoliko drugih slavnih osoba.

Ne treba ni govoriti da su ove tenisice postale popularne na TikToku, gdje videi u kojima su one u prvom planu redovito privlače pažnju. Dok neki ove tenisice kombiniraju sa sportskim izdanjima, drugi se odlučuju za elegantnije kombinacije. Čini se da idu uz gotovo sve.

@ginevramavilla style with me 4 new colors of Adidas SL72 🫶🏼🫶🏼🚙⭐️ @adidas @LUISAVIAROMA ♬ Never Lose Me - Flo Milli
@adidas did we count right? #parisfashionweek #pfw #sl72 #adidasoriginals ♬ Dance You Outta My Head - Cat Janice
@thesolewomens Could the adidas SL72 take over as the trending shoe of 2024 with leaked images of an exciting collab 👀👀 #adidas #sl72 #fyp #foryoupage #adidassl72 #sneakers ♬ original sound - The Sole Womens

SL 72 dolazi u nizu raznih nijansi i kombinacija, a s obzirom na to da su sve traženije, do njih nije tako lako doći. Izdvojili smo nekoliko stilova koji su još uvijek dostupni na policama trgovina. 

Adidas SL 72 RS, Asphaltgold, 99 eura
Adidas SL 72 RS, Asphaltgold, 99 eura
Adidas SL 72 OG, Footshop, 100 eura
Adidas SL 72 RS, End Clothing, 95 eura
Adidas SL 72, End Clothing, 100 eura

Pročitajte više