VIDEO S građanima Zagreba zaigrali smo Alias. Neki su ih pojmovi pošteno namučili

Foto: Index Video

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

Sadržaj nastao u suradnji s: Kaufland

ODLUČILI smo na glavnom zagrebačkom trgu s građanima zaigrati poznatu igru pogađanja pojmova Alias. U toj igri igrači pokušavaju opisati riječ, koja je napisana na kartici, svojim suigračima koristeći riječi sličnog ili suprotnog značenja, asocijacije i slično. Cilj je da suigrači pogode što više riječi prije isteka vremena. Iako se čini jednostavno, igra može biti prilično izazovna.

Izazvali smo nekoliko parova na ovu zabavnu igru pogađanja, a u našem slučaju riječi su bile povezane sa šopingom, uključujući pojmove kao što su kupon, megarez, akcija, špeceraj, katalog i Kaufland. Također, iskoristili smo priliku da saznamo više o kupovnim navikama naših sugovornika i učestalosti njihovih odlazaka u kupovinu.

Pogledajte u videu kako su se parovi snašli u igri pogađanja pojmova i koji pojmovi su im predstavljali poseban izazov.

Špeceraj

Zagrebački izraz za odlazak u šoping - špeceraj - neke je posebno namučio. "Ne znamo mi to, mi smo iz Dalmacije", odgovorila su dva mladića simpatično. Drugi par, koji također nije iz Zagreba, našao je rješenje koristeći svoj dijalekt. "Spiza", odgovorila je djevojka.

Kad je došao red na megarez, neki su imali prilično kreativna objašnjenja kako bi od suigrača dobili točan odgovor. "U moru, onu ribu što je kao izumrla, bila je najveća", pokušala je objasniti jedna djevojka svojoj prijateljici, i izazvala smijeh. "Nešto, giga, tera", pokušala je pojasniti druga djevojka svojoj prijateljici. Odgovor koji je dobila bio je "Bajt".

Na kraju smo im zadali riječ Kaufland. "Kamo idemo svaka dva tjedna u veliku kupovinu", spremno je objasnio jedan mladić djevojci. "Kaufland", pogodila je odmah. 

Ako se i vi spremate u ovotjedni špeceraj u Kaufland, u anketi smo izdvojili što trenutno možete pronaći na odličnoj megarez akciji. Sada ostaje samo da nam kažete koji od ovih proizvoda vam je najprimamljiviji?

Sponzorirani sadržaj donose Index i Kaufland Hrvatska u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Pročitajte više