Vizažistica koja živi u Parizu otkrila kako se našminkati poput Francuskinje

Screenshot/Foto: TikTok

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PROFESIONALNA vizažistica Andreea Ali živi i radi u Parizu, a putem TikTok videa nedavno je otkrila kako se našminkati poput Francuskinje. "Živim u Parizu više od osam godina i tek sada sam otkrila zašto Francuskinje mogu nositi smokey-eye i crveni ruž, a svejedno ne izgledati kao da nose previše šminke", istaknula je na početku videa.

@aliandreeamakeup I’ve used: @Dior Star Filter in shade 1 @makeupbymario Concealer in 180 @YSL Beauty All Hours Hyper Bronze in 02 @Westman-Atelier Super Loaded Tinted Highlight in Peau de Peche Kimiko Super Fine Eyebrow Pencil in Coffee YSL mascara Lash Clash Dior Rouge Dior in 888 #aliandreeamakeup #makeup #makeuptutorial #parisian #parisianstyle #foryou #paris #makeupartist ♬ original sound - Andreea Ali

Potom je pokazala korak po korak kako postići make-up izgled koji Francuskinje vole i nose. Naglasila je da Francuskinje nikada ne pretjeruju s proizvodima za ten, poput tekućeg pudera i korektora. Posegnula je za Dior Glow Star Filterom i nanijela ga na lice. "Dat će vam sjaj, ali neće dodati teksturu vašoj koži", istaknula je.

Navela je da smatra kako Francuskinje biraju ili korektor ili puder. "Nikada ne biraju oboje", naglasila je. Potom je posegnula za korektorom i nanijela ga na podočnjake te na dijelove lica koji su zahtijevali korekciju. "Sve Francuskinje koje znam nose bronzer", istaknula je, dodavši da taj proizvod nikada neće preskočiti u svojoj make-up rutini, dok rumenilo hoće jer im nije toliko nužno.

Francuskinje vole nanijeti puno maskare na trepavice, a crveni ruž utapkaju prstom

Posegnula je za YSL bronzerom i nanijela ga na obraze, čelo, nos i bradu. "Samo tanak sloj", rekla je, dodavši da ga nanosi na područja na licu koja sunce prirodno prvo zahvati. Naglasila je da iznimno sjajna, takozvana staklena koža, nije toliko popularna u Francuskoj. Barem ne još.

Prirodan sjaj, koji nije pretjeran, popularan je. Posegnula je za proizvodom marke Westman Atelier kako bi dodala sjaj svom licu. Potom je počela sređivati svoje obrve, naglasivši da ih Francuskinje minimalno sređuju te da preferiraju prirodan izgled. Svoje je obrve minimalno ispunila olovkom, a potom je posegnula za maskarom.

"Francuskinje nanose puno maskare", otkrila je, dodavši kako su poznate po tome da su odane pojedinim maskarama koje funkcioniraju za njih te ih koriste pet, deset godina i duže. Potom je nanijela crveni Dior ruž na usne i pokazala kako ga Francuskinje nanose. Trik je u tome da se ruž na rubovima usana treba razmazati prstom kako bi se postigao la bouche mordue efekt, odnosno efekt izgrizenih usana.

>> Francuskinja otkrila savršen ruž za nježno crvene usne. Žene pišu: Najbrža kupovina

Na kraju je posegnula za puderom u kamenu i istaknula kako je to još jedan proizvod koji Francuskinje vole. Nanijela ga je na ona mjesta na licu koja je trebalo matirati kako se ne bi previše sjajila.

Ov su proizvodi koje je koristila:

*Klikom na artikl bit ćete preusmjereni u trgovinu ili na stranicu brenda

 

Pročitajte više