Vlasnici Xboxa Series X planiraju bojkotirati konzolu zbog kontroverzne nove značajke

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

VLASNICI Xboxa Series X i Xboxa Series S zaprijetili su da će prodati svoje konzole i bojkotirati Xbox ako Microsoft implementira kontroverznu značajku u Xbox igre. 

U novom intervju za Rolling Stone Sarah Bond iz Microsofta rekla je da je Xbox pričao o pokretanju oglasa u igrama sličnim onima u mobilnim igrama. 

"Razgovarali smo o tome kako eksperimentiramo s drugim modelima, primjerice što to znači za oglašavanje u igrama koje je prevladavajuće kod mobilnih uređaja, postoje li modeli koji dobro funkcioniraju na računalu i konzoli", rekla je Sarah za Rolling Stone.

Fanovi iskazuju nezadovoljstvo na Twitteru

Razgovor o reklamama koje se implementiraju u Xbox igre je razljutio mase, a fanovi na Twitteru izražavaju prezir prema toj mogućnosti.

"Prodat ću svoj Xbox čim počnu raditi igre s oglasima. Zamislite da toliko zaostajete za konkurencijom i vaš odgovor na to je... više oglasa", komentirao je jedan korisnik Twittera.

Nažalost, ako Microsoft odluči ugurati oglase u igre, to neće biti prvi put da je neka tvrtka to učinila. U rujnu 2020. EA se suočio s valom negativnih reakcija nakon što je stavio oglase u UFC 4, no brzo su bili uklonjeni, piše GAMINGbible.

Čini se da izdavači neprestano pokušavaju pronaći načine da ubace reklame u igre, uključujući one koje se plaćaju.

Pročitajte više