"Volim je": Mnogi hvale ove kape koje navodno ublažavaju glavobolju

Screenshot/Foto: TikTok/amazon.de

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NA društvenim mrežama u posljednje vrijeme prilično su popularne tzv. kape za glavobolju pa smo odlučili istražiti o čemu se točno radi. Takve kape u ponudi ima više brendova, a napravljene su da bi navodno olakšale tenzijske glavobolje ili migrene. Većina njih to radi putem efekta hlađenja, ali i umjerenog pritiska. 

Kako piše Everyday Health, prvu kapu protiv glavobolje dizajnirala je Sherri Pulie 2013. Većina njih izgleda kao prevelike trake za glavu koje jednostavno navučete preko ušiju. Obično nude samo terapiju hlađenjem (putem paketića leda koji se nalaze na određenim točkama pritiska), ali neke marke nude i mogućnosti grijanja. 

Mnogi ljudi po društvenim mrežama i internetskim trgovinama poput Amazona kažu da im ovakve kape pomažu. Osim protiv glavobolje, koriste ih i kada su mamurni. Tako jedna tiktokerica kaže da "možda izgleda blesavo kada je nosi, ali da je vrijedno toga". Druga kaže da "ju je trebala nabaviti ranije". Treći tiktoker kaže da ga je TikTok "natjerao da je kupi". 

@carrieberkk #ad HEADACHE RELIEF cap!! 💙 #avcoo #migrainecap #headachehat ♬ original sound - Carrie Berk
@danielle_carolan

 

♬ original sound - daniellecarolan
@therafreezy Instantly melt away the pain with cold therapy ❄️😌 #fyp #viral #tiktokmademebuyit #therafreezy ♬ оригинальный звук - Бастурма

Našli smo dvije takve kape

Pregledali smo njemački Amazon i izdvojili dvije ovakve kape koje su imale najviše recenzija i visoku ocjenu. Prva je od marke Onlycare, dolazi u raznim bojama, ima preko pet tisuća recenzija i ocjenu 4.6. Cijena joj je trenutno snižena za 40% i iznosi 17.59 eura. 

Onlycare kapa protiv glavobolje, cijena na sniženju je 17.59 eura (132.54 kn)

"Naručila sam ovu kapu jer sam često imala glavobolje, pogotovo ljeti. Kapa jako dobro djeluje, glavobolje nestaju već nakon kratkog vremena. Budući da sam relativno osjetljiva na toplinu i hladnoću, koristim je bez da sam je prethodno stavila u hladnjak ili zamrzivač. Već sama po sebi je ugodno hladna i stoga mi također ublažava bol", napisala je jedna recenzentica. 

"Kao nekome tko pati od migrena, mogu reći da mi ova kapa pomaže da prebrodim napadaj. Lagani pritisak, zatamnjenje i efekt hlađenja mi puno olakšavaju. Apsolutna preporuka", dodao je drugi recenzent. 


Druga je od marke Magic Gel, i nešto je drugačijeg izgleda od prve. Naime, izgleda kao prava kapa dok gornja više izgleda kao velika traka za glavu. Ona ima preko 15 tisuća recenzija. Trenutno joj je cijena snižena za 15% pa košta 17 eura. 

Magic Gel kapa, cijena na sniženju je 16.99 eura (128.02 kn)

"Malo je veća od očekivanog. Kvaliteta je super, tkanina je čvrsta. Preporučujem", napisala je jedna osoba u svojoj recenziji. "Jako ugodno", dodala je druga. "Nisam mislio da je ova kapa tako učinkovita. Udobna je za nošenje. Ono što, po mom mišljenju, nedostaje je platnena torba za transport ili skladištenje u hladnjaku", napisala je treća. 

Neki su se doduše u recenzijama požalili da im je kapa preuska i da im efekt hlađenja prekratko traje. 

Pročitajte više